Acasă Turism Ministerul Turismului considera ca 93% dintre actionari au incredere in Dracula Park

Ministerul Turismului considera ca 93% dintre actionari au incredere in Dracula Park

DISTRIBUIȚI

Retragerea din actionariatul Fondului pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara SA a doar 7,21% dintre detinatorii de titluri Dracula Park demonstreaza ca 92,79% dintre investitori au incredere in construirea parcului de distractii si in amplasarea acestuia la Snagov, informeaza Ministerul Turismului.

-Ca urmare a instiintarilor transmise catre actionari, prin care au fost informati cu privire la modificarile aduse actului constitutiv al societatii, respectiv obiectul principal de activitate si noul amplasament al parcului de distractii Dracula Park, din 15.061 actionari, doar 1.086 de persoane au transmis declaratiile retragerii din societate, nefiind de acord cu modificarile respective-, precizeaza un comunicat al institutiei.

Dupa renuntarea la Sighisoara ca amplasament pentru parcul de distractii in favoarea Snagovului, toti detinatorii de actiuni Dracula Park au fost invitati sa se pronunte daca raman in societate sau daca doresc sa se retraga. Termenul-limita pentru exprimarea optiunii a expirat la 10 iunie.

Situatia finala a retragerilor va face obiectul unui raport care va fi prezentat la Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor FDTS din 29 iunie, de la Snagov.

In cadrul aceleiasi AGEA va fi prezentat un raport de evaluare a valorii actiuni care va fi platita celor care s-au retras, precum si termenul de plata.

Proiectul Dracula Park a fost lansat in noiembrie 2001, locatia aleasa atunci fiind Sighisoara, in vreme ce valoarea investitiei era estimata la 31,5 milioane de dolari. Pentru atragerea surselor de finantare necesare inceperii lucrarilor la acest proiect, administratorul proiectului – Fondul de Dezvoltare Turistica Sighisoara SA – a derulat, in perioada decembrie 2001 – aprilie 2002, o oferta publica de actiuni in urma careia a atras peste trei milioane de dolari.

Potrivit Ministerului Turismului, primii 15 actionari detin titluri in valoare de doua milioane de dolari, iar restul au participatii care insumeaza un milion de dolari.

La inceputul acestui an, compania PricewaterhouseCoopers a finalizat studiul de prefezabilitate al proiectului Dracula Park, care recomanda zona Snagov ca locatie optima pentru Dracula Park. Studiul de fezabilitate al proiectului, definitivat la mijlocul lunii mai, va fi analizat in AGA din 29 iunie, cand va trebui sa fie si aprobat in vederea aplicarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.