Acasă Turism Oferte pentru toate buzunarele

Oferte pentru toate buzunarele

DISTRIBUIȚI

Un vechi proverb grecesc spune ca -cine are cinci maslini este un grec bogat-, insa cine ajunge astazi la Halkidiki, peninsula cu -trei picioare-, cum este cunoscuta in Grecia, constata ca etalonul bogatiei este dat de numarul hotelurilor si vilelor raspandite pe malurile golfurilor de la Marea Egee. Pentru greci, turismul este o cheie cu care deschid multe, iar extraordinarul patrimoniu istoric invaluit in mituri si legende confera tinuturilor Eladei o valoare si o atractie inegalabile.


In 2002, peste doua milioane de romani au vizitat Grecia

Conform statisticilor oficiale, circa 40% din Produsul Intern Brut al Greciei este asigurat din turism. Numai in peninsula celor -trei picioare- – Kassandra, Sithonia, Athos – exista peste 37.000 de paturi in hoteluri de trei, patru si cinci stele, iar plaja masoara circa 520 km. Oferta turistica din Halkidiki este foarte variata, incepand de la locuri de cazare in bungalouri, casute din lemn pana la vile si hoteluri de cinci stele dotate cu piscina, jacuzzi si sala de fitness. In acesta zona, sezonul estival dureaza circa 120 de zile pe an, fapt pentru care numarul celor aflati la Halkidiki ajunge la circa doua milioane, in timp ce in extrasezon populatia nu depaseste 200.000 de locuitori. Turistii care-si propun sa petreaca o vacanta la Halkidiki au posibilitatea sa opteze in functie de buzunar, intre a inchiria cu 10 euro/zi o rulota sau 10-12 euro/zi o casuta din lemn ori a se caza prin intermediul unei agentii de turism la hotel, unde tariful poate fi mai mic cu pana la 50% decat cel afisat la receptie. -Suntem deschisi la orice buzunar-, precizeaza Michael Athanassopoulos, presedintele Asociatiei Hotelierilor din Halkidiki. Mai mult, consulul general al Romaniei la Salonic, Silviu Ionescu, sustine ca anul trecut circa doua milioane de romani au vizitat teritoriile Eladei, iar 800.000 de greci au venit in tara noastra.

-Turismul inseamna prietenie-

-Grecia fara ghizi n-ar avea turism-, afirma Akis Spiratos, un grec care vorbeste romaneste mai bine ca un roman, care este si patronul agentiei de turism -Captain Nemo-. Numai anul trecut, prin intermediul agentiei lui Akis Spiratos, peste 5.500 de romani si-au petrecut vacantele si concediile la Halkidiki. -Grecia are peste 3.500 de insule, iar turistul care vine pentru plaja si mare descopera ca la fiecare kilometru exista o marturie a antichitatii, cu mitul sau legenda sa foarte interesanta. Pentru noi, turismul inseamna prietenie. Eu nu sunt bogat, dar am foarte multi prieteni, mai ales in Romania, si acest lucru inseamna foarte mult-, marturiseste patronul de la -Captain Nemo-. Pentru atragerea mai multor turisti romani in Halkidiki, firma lui Akis Spiratos, impreuna cu agentiile partenere din Romania, intentioneaza ca in acest sezon estival sa deschida o cursa de autocar, saptamanala, intre Bucuresti si peninsula celor -trei picioare-. -Daca nu investesti un dolar azi, nu ai doi maine-, este deviza hotelierilor si a agentiilor de turism din Halkidiki si acest lucru il poate constata fiecare turist sosit in aceasta zona a Greciei. Pentru oamenii de afaceri din acest domeniu, turistul nu apartine nimanui, el trebuie doar sa se simta bine si cu siguranta va mai reveni.

Ion Teleanu

Halkidiki, Grecia

Consulul Romaniei la Salonic nu este de acord cu desfiintarea biroului din Grecia

Silviu Ionescu, consulul general al Romaniei la Salonic, considera ca desfiintarea, anul trecut, a biroului de turism al tarii noastre din capitala Greciei nu a fost o masura binevenita. -Eu cred ca biroul de turism de la Atena se va redeschide cat mai curand, pentru ca este foarte util, deoarece foarte multi greci vin in Romania, in special pentru afaceri. In plus, Grecia ocupa locul opt, ca volum al investitiilor intre statele care deruleaza afaceri in tara noastra-, a mai subliniat Silviu Ionescu. Trebuie precizat ca, anul trecut, Ministerul Turismului a inchis biroul de turism de la Atena pe motiv ca numarul grecilor care vin in tara noastra este foarte mic, dar ulterior au fost deschise altele doua – la Budapesta si Varsovia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.