Acasă Turism Orașe cu o arhitectură extraordinară

Orașe cu o arhitectură extraordinară

DISTRIBUIȚI

Există nenumărate orașe în întreaga lume care atrag milioane de turiști tocmai prin arhitectura uimitoare, unică, antică sau modernă. Ne propunem să prezentăm doar câteva dintre ele.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

În urmă cu câteva zeci de ani era deșert, însă acum se înalță sute de zgârie-nori. Printre aceștia, poate cel mai cunoscut este singurul hotel de 7 stele din lume – vestitul Burj Al Arab – hotelul cu forma sa de velă, probabil încă cel mai înalt hotel din lume. O adevărată bijuterie, un monument și un simbol în același timp, Burj Dubai va impresiona orice vizitator. Cu toate acestea și în ciuda luxului său opulent, Burj Al Arab pălește din punct de vedere arhitectonic în comparație cu alte clădiri și proiecte din vecinătate. Printre multele proiecte care se vor dezvolta sau prind viață deja se numără Hydropolis, primul hotel subacvatic din lume, Dubailand, care vrea să fie cel mai mare și mai spectaculos parc de distracții din lume, Dubai Sport City, un centru sportiv incredibil, iar Palm Island sau The World sunt insulele artificiale care au devenit deja simboluri ale luxului, îndrăznelii și arhitecturii tipice Dubaiului.

Atena, Grecia

De la o călătorie fascinantă prin viitor, ne întoarcem mult în trecut, vizitând arhitectura antică din Atena. Cine nu a auzit de Acropole – leagănul civilizației grecești și inspirație de-a lungul secolelor pentru fiecare cultură modernă? Pe lângă minunea Acropolelor și sublimul Parthenonului, în Atena puteți descoperi o grămadă de bijuterii arhitecturale greco-romane. Nu ratați Academia din Atena, construită într-o viziune modernă a stilului clasic greco-roman. Și cum Atena este gazda tradițională a Jocurilor Olimpice, trebuie să vizitați noul Stadion Olimpic. Însă nimic nu poate egala emoția oferită de unicile clădiri încărcate de istorie.

Florența, Italia

Când spui Italia, te gândești în primul rând la Roma și laVatican. Corect, însă un adevărat muzeu în aer liber ce redă perioada Renașterii italiene este Florența. Palazzo Vecchio, astăzi Primăria din Florența, Academia de Arte Frumoase sau Muzeul Uffizi, Catedrala Santa Maria del Fiore – a patra cea mai mare biserică din Europa, Basilica di Santa Croce sau celebrul Ponte Vechio – superbul pod medieval care are clădiri construite de-a lungul său.

Roma, Italia

Roma este o destinație unică din punct de vedere istoric și arhitectural. Colosseumul, Pantheonul, Forumul Roman, Templul Zeiței Venus din Roma, Fântânile. Clădirile moderne nu sunt atât de impresionante, însă cele antice și medievale sunt de nedescris în cuvinte. De la ruine antice, până la capodopere ale Renașterii sau ale arhitecturii clasice – Roma abundă de clădiri-monument. Și dacă tot ați ajuns la Roma, nu ratați Vaticanul. E de neiertat pentru un turist înrăit.

Praga, Cehia

Cea mai vizitată capitală central-europeană, Praga are de dezvăluit turistului o comoară arhitecturală și culturală unică completată de o viață de noapte efervescentă! Arhitectura veche din orașul vechi și atmosfera sunt fascinante. Clădirea Primăriei, Biserica Fecioarei din Tyn, casa în care a locuit Kafka, strada Celetna cu toate clădirile sale sunt superbe. O arhitectură specială găsiți și în centrul nou, în Piața Wenceslas. Și dacă vizitați Praga, nu ratați Castelul din Praga. Cel mai mare castel din lume, întins pe o suprafață de aproximativ 75.000 de metri pătrați, castelul a fost fondat în 1880, istoria sa confundându-se cu cea a orașului. Fie că te pasionează arhitectura, istoria, cultura sau viața de noapte, te vei simți minunat în „Orașul de Aur“, cunoscut și ca „Orașul celor 1000 de turle“.

Shanghai, China

Cu o istorie antică spectaculoasă și cu o dezvoltare industrială actuală greu de imaginat, China și Shanghaiul, în special, sunt un model de dezvoltare arhitecturală modernă. Ritmul în care se construiește în Shanghai este amețitor. Dacă ați ajuns în Shanghai observați clădirile în construcție și evoluția șantierului pe verticală. Nu ratați vizitarea Oriental Pearl Tower, admirați clădirile în stil colonial de pe faleză pe The Bund și vizitați Teatrul Mare din Shanghai și viitorul World Finanical Center, care va rivaliza cu Burj Arabul la înălțime

Berlin, Germania

Ajunși în Berlin, veți vrea să vedeți urmele Zidului, nu ratați Reichstagul – parlamentul din timpul Germaniei Naziste care a fost recreat cu un dom de sticlă deasupra. Nu demult abandonata Potsdamer Platz este astăzi reconstruită și include impresionantul Sony Center. Nu ratați nici cartierul Daimler Crysler, construit de la zero în numai 5 ani. Din clădirile noi merită menționate Ambasada Marii Britanii sau Muzeul evreiesc, realizat de Daniel Libeskind. Dacă vă doriți să admirați arhitectura clasică trebuie să treceți pe la Altes Museum sau Bode Museum și merită să căutați Das Rotes Rathaus – vechea primărie.

Paris, Franța

Orice plimbare prin Paris pare a fi o plimbare printr-un adevărat muzeu în aer liber. Aici puteți admira clădiri în toate stilurile: medieval, clasic, neoclasic, renascentist sau art nouveau. Parisul este special și pentru arhitectura sa modernă care se îmbină cu cea clasică amintind turiștilor că orașul este viu și într-o continuă dezvoltare. Pe lângă Arcul de Triumf sau Turnul Eiffel, pe lângă catedralele și clădirile sale celebre, Parisul surprinde la fiecare pas. Nu ratați Catedrala Notre Dame sau Muzeul d’Orsay. În orice caz, câteva zile nu ajung pentru a descoperi și admira Parisul – fie și numai din punct de vedere urbanistic și arhitectural.

Barcelona, Spania

Unii din arhitecții de geniu ai lumii au făcut Barcelona un oraș unic și admirat de fiecare vizitator. Nu vă dorim să ajungeți la spital, însă trebuie să admirați Spitalul Sant Pau și Palau de la Musica Catalana. Plimbați-vă pe Las Ramblas și descoperiți-l pe Gaudi în toate ipostazele sale: Casa Mila, Parcul Guell sau celebra Sagrada Familia și admirați cartierul Gothic din jurul Ramblei. Orașul Barcelona este superb datorită combinației unice între clasic și modern și datorită unicității și stilului îndrăzneț al clădirilor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.