Acasă Turism Programe turistice comune cu sapte tari europene

Programe turistice comune cu sapte tari europene

DISTRIBUIȚI

Seful Biroului de turism al Romaniei de la New York, Simion Alb, a realizat in decursul anului trecut o premiera pentru tara noastra in ceea ce priveste promovarea turistica. Prin doua proiecte comune, tara noastra impreuna cu sapte state europene au realizat brosuri pentru promovarea comuna a atractiilor turistrice din aceste zone.

-Tururi combinate-

-In anul 2004 am pus bazele unor proiecte pe care le derulam in parteneriat cu Biroul National de Turism al Ungariei si respectiv cu alte sapte tari europene: Belgia, Elvetia, Finlanda, Germania, Olanda, Spania si Ungaria. Ratiunile pentru care am considerat necesara derularea acestor proiecte sunt destul de simple. Practic, putem prezenta americanilor -tururi combinate- – Romania si Ungaria,

in scopul sporirii interesului publicului pentru varietate de experiente si atractii oferite. De asemenea, prin aceasta modalitate de prezentare, alaturam Romania unor destinatii europene mai bine cunoscute in SUA-, precizeaza Simion Alb.

Prin realizarea acestor proiecte comune se reuseste unirea unor parti din bugetele de marketing ale tarilor participante in scopul asigurarii prezentarii cat mai ample a acestei oferte in mass-media americana.

-Cu Ungaria am derulat impreuna o campanie publicitara in revista -Jax Fax- – publicatie care se adreseaza agentilor de turism si am realizat o brosura -Romania and Hungary in One Journey-.

Brosura se adreseaza deopotriva publicului si agentilor de turism si prezinta informatii despre principalele atractii turistice din Romania si din Ungaria, conditii de calatorie si itinerarii care viziteaza ambele tari-, a subliniat seful biroului de turism al Romaniei de la New York.

Colaborarea romano-maghiara a inclus in acest an si organizarea a doua calatorii de documentare pentru ziaristi americani, care au descoperit cu prilejul aceleiasi calatorii peste Atlantic atat Ungaria, cat si Romania.

Campanie de promovare a atractiilor culturale si artistice

-Impreuna cu cele sapte tari europene pe care le-am mentionat mai inainte derulam o campanie de promovare a atractiilor culturale si artistice. Campania a inclus realizarea unei brosuri – Ghidul Atractiilor Culturale din Europa -, 1,1 milioane de exemplare fiind distribuite ca supliment al revistei -Smithsonian-, opt buletine informative au fost trimise prin e-mail unui numar de 180.000 de vizitatori potentiali, reclama in revistele -Arts and Antique-, -Opera News- si -Museum Magazine- si supliment despre atractiile din tarile participante realizat in colaborare cu revista -The New Yorker-, afirma Simion Alb.

Din datele existente pana in prezent, parteneriatele cu tarile mentionate vor continua in urmatorii doi ani.

-In perioada urmatoare, intentionez sa abordez Biroul de Turism al Turciei pentru a discuta posibilitatea realizarii unor actiuni de promovare comune. De asemenea, sper sa innoim parteneriatul cu Austrian Airlines pentru ca sunt colaboratori excelenti, deschisi si precisi, iar aceasta companie aeriana leaga cele mai multe orase din Romania-, afirma seful Biroului de turism al tarii noastre de la New York.

Trebuie precizat ca, in urma cu patru ani, Biroul de Turism New York a incheiat un parteneriat formal cu compania aeriana Austrian Airlines prin care aceasta sprijina cele mai multe dintre calatoriile de documentare ale reprezentantilor mass-media americane in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.