Acasă Turism Sezonul estival la Neptun risca sa fie compromis

Sezonul estival la Neptun risca sa fie compromis

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Bursei Nationale de Turism de la Mamaia, organizatorii, in speta Federatia Patronatelor din Turism, au precizat ca tarifele pentru acest sezon estival au crescut in medie cu 13% fata de anul trecut si doar in cateva unitati marirea a ajuns pana la 18%. In realitate, situatia este cu totul alta, deoarece cresterile de tarife sunt mult mai mari decat cele prognozate de patronat .

Tarifele vor exploda in sezonul estival

Statiunea Neptun se confrunta cu o situatie destul de delicata, cauzata in primul rand de cele noua hoteluri apartinand concernului -European Drinks-. Prin faptul ca societatea bihoreana a angajat personal fara prea mare experinta in turism, sezonul estival risca sa fie compromis pentru hotelurile detinute de European Drinks. Tarifele pe care aceasta societate vrea sa le contracteze pentru serviciile prestate in unitatile sale de pe litoral sunt mult mai mari decat cresterea prognozata de patronat. Astfel, pentru perioada 21.07-20.08, tarifele vor creste cu 18% la Balea, cu 25% la Caraiman, cu 21% la Craiova, cu 31% la Romanta si cu 21% la Slatina.

Varful de sezon stim toti cat este de cautat si ca toate unitatile sunt pline. Cei din turism s-au luptat mereu sa-l extinda pentru a avea un grad mare de ocupare si in perioada iunie-iulie si in perioada 21.08-5.09 sunt foarte multi oameni care, din motive obiective (stare materiala mai precara), nu pot veni chiar in varf de sezon, dar care au copii si vor sa ajunga pe litoral. Pentru varful de sezon, -European Drinks- intentioneaza ca tarifele sa creasca cu 47% la hotelul Banat, cu 40% la Balea – 40%, 53% la Caraiman, Slatina si Craiova, 37% la Clabucet, 38% la Prahova – 38%, 31% la Terra si 60% la Romanta. Pentru turistii cu venituri modeste, fie ca sunt pensionari sau tineri, tarifele la capetele de sezon, prima jumatate a lunii iunie si a doua partea din septembrie, vor creste destul de substantial fata de acceasi perioada a anului trecut. Astfel cei care vor contracta locuri pentru aceaste perioade, vor constata ca la hotelul Banat cresterea va fi 57%, la Balea de 73%, la Caraiman de 108%, la Clabucet – 85%, la Craiova – 72%, la Prahova – 30%, la Romanta – 117%, la Slatina – 72%, iar la Terra – crestere de 53%.

Cu mici exceptii, patronii hotelurilor din Neptun au sacrificat capetele de sezon, dar de fapt si-au sacrificat propriile unitati. Astfel, la sfarsitul perioadei, dupa 20 august, tarifele vor creste cu 47% la Apollo, cu 150% la Dobrogea, Sulina, Delta, cu 154% la Muntenia si 90% la Midia. Un caz deosebit este la hotelul Transilvania, care, chiar daca suporta reparatii capitale si modernizari, datorita trecerii la trei stele, tarifele vor fi mult mai mai mari decat anul trecut ajungandu-se sa creasca cu 380% pana la 15.06, cu 325% intre 15-30.06, cu 220% in iulie si cu 420% dupa 20 august.

-European Drinks- contracteaza locuri la Neptun printr-o agentie fara licenta

Pentru hotelurile de la Neptun, -European Drink- a trimis agentiilor un formular de contract care este greu de crezut ca va fi acceptat de tour-operatori. Toate locurile detinute de firma bihoreana in hotelurile din Neptun vor fi contractate la Oradea prin intermediul unei agentii, -Turist Center-, despre care Ministerul Turismului precizeaza ca nu detine licenta de turism. Contractele transmise de acest sereleu oradean, infiintat in februarie 2003, contin o serie de conditii aberante, cum ar fi obligativitatea vanzarii locului de cazare cu trei mese unde cina trebuie servita pana la ora 19.00 sau achitarea pana la 15 mai 2003 a unui avans de 30% din valoarea locurilor contractate.

Daca patronii de la -European Drinks- nu vor solutiona in cel mai mai scurt timp neregulile de la Neptun, risca ca-n sezonul estival hotelurile sa fie goale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.