Acasă Turism TUI estimeaza economii de costuri de 360 milioane de euro

TUI estimeaza economii de costuri de 360 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Grupul german TUI, cel mai mare tour-operator din Europa, a anuntat, luni, ca si-a dublat obiectivele de reducere a costurilor stabilite pentru 2003, cu scopul de a compensa declinul cererii din sectorul turistic. In prezent, TUI vizeaza realizarea unor economii de costuri de 260 milioane de euro (277 milioane de dolari) in acest an si de 100 milioane de euro in 2004. Doua treimi din reducerile de costuri vor proveni din aria operationala, incluzand scaderea costurilor la activitatile IT si cele aferente chiriilor. Anterior, economiile prevazute de grup erau de 111 milioane de euro pentru 2003.

Firma planifica si noi disponibilizari, dar a indicat ca va incerca sa evite concedierile obligatorii, apeland cu precadere la concediile neplatite si la nereinnoirea contractelor pe perioada determinata. Forta de munca totala a TUI este formata din 70.000 de persoane.

TUI a precizat ca planurile de economii pentru 2003 sunt echivalente cu costul mentinerii a 1.000 locuri de munca. Grupul a mai indicat ca nu este interesat de cumpararea Deutsche BA de la compania aeriana British Airways, contrar unor speculatii publicate recent in presa.

In luna ianuarie, TUI a indicat ca va diminua forta de munca a diviziei sale de turism cu 1.000 de salariati (2%) in acest an. Directorul executiv al TUI, Michael Frenzel, a semnalat la inceputul lunii martie ca rezervarile pentru sezonul de iarna si pentru cel de vara sunt cu peste sase procente sub nivelul din anul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.