Acasă Turism Vanzarea Olympic Airways a intrat din nou in impas

Vanzarea Olympic Airways a intrat din nou in impas

DISTRIBUIȚI

Grupul selectat de guvernul elen pentru a cumpara Olympic Airways s-a retras, marti, din negocieri, dand o noua lovitura procesului de privatizare a companiei aeriene.


O sursa din Ministerul Transporturilor de la Atena a indicat ca grupul Golden Aviation, condus de armatorul elen Stamatis Restis, a incheiat discutiile cu consilierii guvernamentali delegati pentru negocierea contractului.

Golden Aviation a fost desemnat la inceputul lunii decembrie drept candidat preferat intr-o noua tentativa de privatizare a companiei aeriene, oferta sa fiind de 150 milioane de euro pentru un pachet majoritar de actiuni. Suma reprezinta minimul necesar pentru a mentine in activitate compania, potrivit Ministerului Transporturilor.

Guvernul elen incearca din anul 1999 sa gaseasca un cumparator pentru transportatorul aerian, care a facut parte in trecut din imperiul magnatului Aristotel Onassis.

Autoritatile au indicat anterior ca, in cazul in care negocierile cu grupul Restis vor esua, vor incepe discutiile cu Aegean Airlines, concurentul Olympic de pe piata interna. De asemenea, guvernul a semnalat ca va restructura compania chiar daca nu reuseste sa gaseasca un investitor.

Fondata de Onassis in 1957, Olympic s-a confruntat cu dificultati de cand a fost preluata de stat, in 1975, mai multe planuri de salvare sustinute de UE esuand in ultimii 20 de ani. Comisia Europeana a decis, in decembrie, ca operatorul aerian trebuie sa restituie 194 milioane de euro (209,8 milioane de dolari) guvernului elen, considerand ca a primit de la acesta o serie de ajutoare care au incalcat regulile europene din domeniul competitiei.

Autoritatile elene au indicat ca Olympic va contesta decizia UE si au dat asigurari ca noua companie aeriana pe care guvernul intentioneaza sa o formeze cu o parte din activele Olympic nu va fi afectata de hotararea Comisiei Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.