Acasă Turism Vara… la schi!

Vara… la schi!

DISTRIBUIȚI

Căldură mare, monșer! De aceea, vă propunem un concediu răcoros, la schi, înconjurați de zăpadă naturală, chiar în mijlocul verii! Și nu e nevoie să mergeți în Tibet, Laponia, Canada sau în America de Sud. Se poate schia vara pe ghețari și aici, aproape, în Europa, în țări precum Elveția, Austria, Franța și Italia.

Austria

Hintertux este singurul ghețar din Austria care este deschis tot anul. Pe timpul verii, se poate schia pe pârtiile Olperer și Gefrorene Wand, unde se găsește un telescaun cu două locuri de generație mai veche, dar și faimosul și modernul Gletscherbus, cu cabine. Pe Tuxer Ferner Hausig, 2660 m, se poate schia până la mijlocul lunii iulie, după care pârtia nu mai este propice schiatului și se închide. Skipass valabil o zi pentru adulți în vara anului 2009 este de 34 euro, iar programul de funcționare este de la 8.15 la 16.30. Un hotel de 3 stele în Hintertux are un tarif de aproximativ 120-150 euro pe noapte, în cameră dublă, iar micul dejun și cina sunt incluse în preț. Un hotel de 4 stele costă în jur de 200 de euro/cameră/noapte.

Elveția

Când deja restul ghețarilor din Alpi își închid pârtiile sau instalațiile de urcare, atunci Elveția este destinația următoare. Aici se poate schia fără grijă 365 de zile pe an! La Saas Fee instalațiile urcă până la 3600 m, iar pe ghețar funcționează trei teleschiuri, unde schiorii se pot bucura de până la 20 km de pârtie. O altă stațiune este Zermatt, situată în apropierea marelui și faimosului munte Matterhorn, unul din simbolurile Elveției. Zermatt își așteaptă schiorii 365 zile pe an. Ghețarul elvețian este cel mai înalt din Europa și cel mai sigur din punct de vedere al condițiilor de zăpadă. Pe timpul verii vă puteți bucura de peste 20 km de pârtii bine întreținute. Prețul unui skipass valabil pe o zi pentru un adult este de aproximativ 50 de euro. Orarul de funcționare din 21 iunie pånă pe 31 august este de la 7:40 la 13:25. Atenție însă! Zermattul este „a car free area“ – nu aveți voie să intrați cu mașina. În Zermatt se găsesc două dintre cele mai bune hoteluri din Europa:
Grand Hotel Zermatterhhof și hotel Mont Cervin Palace, ambele de cinci stele, unde o cameră dublă cu micul dejun inclus costă 300 de euro pe noapte.

Italia

Stelvio este un adevărat centru de schi de vară. Acesta este unul din ghețarii a căror pârtii funcționează exclusiv pe timp de vară, deschizân-du-și porțile în luna mai, pe care le închide apoi la sfârșitul lunii noiembrie. De asemneea, în munții Dolomiti, pe sezon de vară se poate schia pe pårtiile superioare de pe ghețar, unde funcționează o telecabină, dar și un teleschi. În acest sezon, ghețarul se  deschide începând cu 27 iunie și va funcționa toată vara. Telecabina funcționează până la 13 septembrie 2009.

Franța

Dincolo de Parisul care atrage atâția turiști, dincolo de Coasta de Azur și de celelalte orașe minunate, munții Franței strălucesc înzăpeziți sub razele soarelui. În prezent, pe timp de vară se poate schia la Tignes precum și la Les 2 Alpes.  Peste Tignes se ridică impozantul Grand Motte, care are o înalțime de 3656 m, dar instalațiile urcă doar până la 3500 m. Aici cu siguranță veți găsi telecabine și telescaune confortabile. Grand Motte este o destinație ideală pentru oricine, fie începător sau avansat, deoarece există o paletă variată de pârtii care vor fi deschise începånd cu 27 iunie până la 26 iulie. Les 2 Alpes se consideră a fi cea mai mare stațiune pe ghețar din Europa, ceea ce este o realitate la început de sezon estival, însă după aceea devine puțin probabil. Indubitabil, pe timp de vară, pårtiile cu o diferență de nivel de 700 m sunt potrivite pentru schi, dar este valabil doar în primele săptămâni ale lunii iunie. În vârful ghețarului ajungeți cu telecabina Jardin, dar mai ales cu teleschiurile, în luna august fiind șase la număr care ar trebui să funcționeze. Les 2 Alpes merită să fie vizitat și pentru funpark, care este deschis toată vara. Pârtiile din Franța se deschid începând cu 13 iunie și până la 29 august 2009. Orarul de funcționare este de la 7:00 la 12:30.

Peninsula Scandinavă

Dacă vă doriți să schiați pe pârtii cu zăpadă „normală“, adică nu pe ghețar, și totuși să rămâneți în Europa, atunci zona de Nord a continentului, mai exact Peninsula Scandinavia, este singura soluție. Există și aici ghețari, însă există și pârtii care se mențin funcționale și fără a fi pe ghețari. Deși nu se compară cu experiența schiatului pe Matherhorn sau în Hintertux, dacă sunteți prin zonă merită să experimentați schiul în Norvegia. Ghețarii cunoscuți de aici sunt Styrn și Galdhoppigen. Styrn începe la 1060 m, unde se poate ajunge în vârf cu un telescaun. Pârtiile de aici au o diferență de nivel de doar 250 m, însă iubitorii de freestyle se pot bucura de funpark și off-piste. Styrn se deschide la sfârșitul lunii mai și este deschis toată vara. Prețul unui skipass valabil o zi pentru adulți este de 365 de coroane norvegiene. Orarul de funcționare este de la 10:00 la 16:00. Galdhoppigen, unul din cei mai înalți ghețari dn Norvegia, unde pârtiile de schi încep la 1800 m, dar raportat la mărimea sa, pârtia de 1 km și teleschiul aferent este destul de mic. În schimb, aici găsiți cele mai bune condiții de zăpadă din toată Scandinavia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.