Acasă Veto ROMANIA – O CASA DE TOLERANTA

ROMANIA – O CASA DE TOLERANTA

DISTRIBUIȚI

(Revin asupra subiectului, pentru că socot că trebuie dusă o campanie, nu doar aruncată o vorbă, deşi îmi ardea buza să spun ceva despre lichidarea uzinelor -Tractorul- sau despre pensionarii care gem de disperare).

Legalizarea ar fi un scandal şi toată societatea românească lucidă ar trebui mobilizată împotrivă. Nu putem coborî atît de jos. Aş participa… dar ce zic? chiar aş organiza mişcări de stradă, proteste, mitinguri împotriva acestei infamii: statul român, patron de tîrfe şi batjocoritor al femeii. Cel puţin, să organizăm un referendum, să ştim ce vrea poporul.

Deocamdată, prostituţia trebuie ilegalizată, pentru că acum ea este într-atît de tolerată, încît pare legală. Din cînd în cînd, poliţia face cîte o razie burlescă prin parcări (cu televiziunile după ea), numai de dragul -spectacolului-.

A vorbi, senin, de -reglementări fiscale- e un fel de îndemn: întreprinzători români, puteţi face ce vreţi cu kilogramul de femeie în viu, cu condiţia să nu încercaţi să fraieriţi fiscul! Adică, important e nu a face curăţenie, ci să-şi tragă şi statul partea.

Sigur că printre prostituate sunt şi suflete curate, poate chiar nobile. Dar la fel de bine o putem lua pe linia asta în privinţa hoţilor. Să-l evoc pe Jean Valjean? Unii sunt bieţi oameni care fură o pâine, de foame etc. etc. Să fie limpede. A te împotrivi din răsputeri prostituţiei instituţionalizate, deoarece e o plagă, o porcărie a unei societăţi umane, nu înseamnă a lovi intenţionat în persoanele care practică prostituţia. Nu vizez să fie, neapărat, înfierate prostituatele, ci doar să fie sever împiedicate să se prostitueze. Dacă ele încalcă interdicţia, adică Legea, atunci trebuie sancţionate. (Pedepse crunte vreau pentru organizatori şi pentru grangurii implicaţi. După 6 luni de -teroare a Legii-, ai lichidat trei sferturi din amploarea fenomenului.). E o sărăcie cruntă în România, mai rău ca după război. Dar, pentru numele lui Dumnezeu, cînd vreodată sărăcia a constituit o justificare statală pentru josnicie?? Omul sărac trebuie musai să fure? Femeia săracă trebuie musai să facă trotuarul? Sute de milioane de exemplare dovedesc că NU e aşa. Cum să îngădui eu Statului Român ca, şi în numele meu, să raţioneze în maniera: dom*le, româncele-s cam calice, trebuie să le las să curvească niţel, să mai prindă niscai cheag şi mai văd eu după aia?

Nu am vorbit niciodată de eradicare, nu sunt utopic. Credinţa mea este că poate fi redusă la underground, la dimensiuni invizibile, cam un 5% din ce e azi. E o poziţie perfect raţională, întemeiată pe argumente, pe care le-am sintetizat astfel:

ARGUMENTUL POLITICO-MORAL: statul nu poate admite închirierea femeii cu ora ca şi cum ar fi un obiect; statul nu poate deveni patronul codoşilor, de la care să mai perceapă şi taxă.

ARGUMENTUL -FIZIOLOGIC-: prostituţia nu este necesară; timp de zeci de ani, în comunism, milioane de oameni şi-au desfăşurat viaţa sexuală plenar, fără existenţa prostituţiei şi nu i-au resimţit în niciun fel lipsa; prostituţia alterează viaţa sexuală.

ARGUMENTUL FAMILIAL: care mamă şi-ar vrea fiica tîrfă? care fiică şi-ar vrea mama angajată la stabiliment? care tată şi-ar trimite băiatul la bordel, ca să-l transforme într-un căcăcios stîngaci şi complexat cu femeile normale?

ARGUMENTUL SOCIAL: un cuantum foarte mic de prostituate provin din ceea ce numesc metaforic -zona dostoievskiană-. La cele mai multe funcţionează nu raţiunea disperării, ci raţiunea depravării: e infinit mai comod aşa, decît opt ore la serviciu.

Din aceste motive (şi altele, am fost lapidar), fac tot ce-mi stă în putinţă să nu se întîmple în ţara care mai e şi a mea (nu doar -a lor-) aşa ceva.

Prostituţia în sine e ceva necivilizat, e un scandal în ordinea ridicării omului din animalitate. Cu cît e mai -nemţeşte– organizată, mai -industrializată-, cu atît e mai sinistră. Civilizat e să NU AI, să RESPINGI prostituţia, nu s-o încurajezi, s-o ambalezi tehnic. Nu e admisibil (din toate punctele de vedere: filosofic, moral, sanitar, social, educaţional, religios) niciun fel de prostituţie. E o chestiune de filosofie a statului. A legitima această îndeletnicire pe plan naţional, a o -oficializa-, înseamnă a batjocori femeia, sexul, erosul; o regresie spre primitivitate; o dictatură a instinctului şi a banului. Prostituţia însăşi e o murdărie şi o murdărire a omului, degeaba o aseptizezi, tot murdărie rămîne.

Prostituţia trebuie împiedicată să existe, obstaculată, prin toate mijloacele posibile, nu retehnologizată! Prin asta n-am face decît să-i mărim impactul, adică să lăţim răul. E ca şi cum ne-am propune să creăm trambuline speciale pentru sinucigaşi, să nu se mai arunce aiurea de pe blocuri şi poduri.

La ora actuală, e prea multă, inadmisibil de multă curvăsărie de toate felurile. România e toată o casă de toleranţă.

-) Am cunoscut prostituţia germană, la Munchen. E oribilă. Am fost şi pe lungile străzi cu show-room-uri de maşini, pline de curve, multe perechi, care te îmbie grotesc; am intrat în aşa-zisele -cluburi- (bordeluri) cu geamuri mari şi lumină violetă; am văzut şi tîrfele care-şi aşteaptă clienţii în jeep cu becul habitaclului aprins şi motorul pornit, lângă Gara de Est. Cum Dumnezeu ne-am putea dori aşa o cloacă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.