Acasă Actualitate 12 copii au fost abandonati in Maternitatea Ploiesti

12 copii au fost abandonati in Maternitatea Ploiesti

DISTRIBUIȚI

Din nefericire, tragedia bebelusilor abandonati in Maternitatea Ploiesti continua sa fie o prezenta in viata de zi cu zi, ca intr-un flux al unui altfel de… -normal-. La inceputul acestei luni, la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie din Ploiesti, 12 copii au fost lasati in voia sortii de cele ce le-au dat viata, micutii fiind acum dependenti de deciziile conducerii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova.

Asa cum confirma directorul interimar al institutiei, Gheorghe Curelea, pentru cinci dintre cei 12 nou-nascuti abandonati urmeaza a se stabili o masura de protectie prin plasament la asistent maternal profesionist de catre Comisia pentru Protectia Copilului, luandu-se in considerare ca mamele copiilor -nu dispun de conditii corespunzatoare necesare ingrijirii unui nou-nascut-. De asemenea, pentru alti trei copii se doreste integrarea in familiile naturale, dar, -din cauza faptului ca mamele acestora nu poseda acte de identitate, acest lucru nu este momentan posibil pana la eliberarea cartilor de identitate-, cum informeaza sursa. Un caz aparte il constituie cel al unui copil pentru care -DGASPC nu va permite ingrijirea acestuia la domiciliu, deoarece mama bebelusului a fost condamnata anterior pentru infractiunea de pruncucidere. In acest caz, instanta este cea care va decide masura ce va fi luata pentru protectia copilului-.

Un alt copil, desi se doreste integrarea lui in familie, nu poate fi momentan externat, din cauza greutatii mici la nastere.

Pentru alti doi nou-nascuti se fac in prezent demersuri in vederea posibilitatii integrarilor in famiile naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.