Home Actualitate 27 de tone de pește confiscate de polițiști de la braconieri

27 de tone de pește confiscate de polițiști de la braconieri

DISTRIBUIŢI

Anul trecut, poliţiştii din structurile de ordine publică ale Poliţiei Române au efectuat verificări şi controale, la nivel naţional, pe apă şi pe uscat, pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, a transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a peştelui şi produselor din peşte.

Astfel, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române, poliţiştii au continuat acţiunile pentru protejarea fondului piscicol.

Au fost organizate aproape 7.400 de acţiuni şi controale, dintre care 3.142 au fost efectuate în apele continentale, 55 în cele maritime teritoriale, 1.843 pe linia legalităţii transportului peştelui şi a produselor din peşte, 1.190 pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării peştelui şi produselor din peşte.

De asemenea, 423 de controale au fost efectuate în amenajări piscicole şi asociaţii de profil.

Pe parcursul acestor acţiuni şi controale au fost verificate aproape 4.500 de societăţi comerciale, pieţe, târguri, amenajări piscicole şi asociaţii de profil.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 1.262 de infracţiuni, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate penal peste 1.000 de persoane.

De asemenea, poliţiştii au aplicat peste 1.100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 257.000 de lei şi au confiscat peste 27 de tone de peşte şi 46 de kilograme de icre, fără documente legale de provenienţă.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării aproape 3.000 de unelte de pescuit, 71 de ambarcaţiuni, 39 de motoare de ambarcaţiuni şi 11 autovehicule.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.