Acasă Actualitate 30 de ani de Europă liberă- o seară cu Dan Alexe pe...

30 de ani de Europă liberă- o seară cu Dan Alexe pe 8 mai 2019

DISTRIBUIȚI

Primul eveniment dintr-o serie de dezbateri organizate de Frontline Club (str. Ion Ghica nr.11) la aniversarea a 30 de ani de la căderea comunismului îl aduce în România pe Dan Alexe, jurnalist, scriitor, filolog, regizor, plecat pe vremea lui Ceaușescu din R.S.R. și rămas în „exil” până acum.
Pe 8 mai, de ziua defunctului Partid Comunist Român, jurnalistul Matei Martin va discuta cu Dan Alexe despre cum era viața în comunism, munca la Europa Liberă, de ce nu s-a întors în țară, europarlamentare și cum vede el viitorul României la 10 ani de la cei 20 prorociți de Brucan că vor aduce deșteptarea populară.
Jurnalistul de la Europa Liberă, Dan Alexe, este lingvist, scriitor, traducător și cineast, vorbește cincisprezece limbi străine (printre care și mai multe limbi exotice: paștună, cecenă, farsi) și citește in douăzeci de limbi. Fost corespondent in Afganistan și cunoscut opozant al regimului Ceaușescu, Dan Alexe a câștigat mai multe premii internationale pentru documentarul său „Cabal in Kabul”.

Citește cum era turnat studentul poliglot Dan Alexe la Securitate: foarte mare admirator al evreilor, vorbește araba pentru că trăiește cu un arab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.