Acasă Actualitate 300.000 de romani au fost returnati de la granita

300.000 de romani au fost returnati de la granita

DISTRIBUIȚI

In primele trei luni ale acestui an, pe la punctele de trecere a frontierei au fost inregistrate aproape cinci milioane de persoane care au iesit sau intrat in tara. Numarul strainilor este sensibil egal cu cel al cetatenilor romani, lucru care indica o intrare in normalitate. In aceeasi perioada au fost inregistrate la frontiera si peste 1,4 milioane de autovehicule.


Seful Politiei de Frontiera, chestorul Nelu Pop, a spus ca oamenii sai s-au confruntat cu o crestere a actelor ilegale pe care anumite persoane au incercat sa le foloseasca pentru a parasi Romania. -In primele trei luni ale anului au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare de aproximativ 7,5 miliarde de lei, cu 2,5 procente mai mult decat in perioada similara a anului trecut-, a mai spus Pop.

O problema deosebita pe care seful IGPF a trebuit sa o gestioneze imediat dupa instalarea in functie s-a referit la valul de cetateni romani returnati din Spania. Din acest motiv, in primul trimestru al acestui an, controalele la frontiera au fost inasprite, iar 300.000 de persoane au fost intoarse de la granita, in acest scop fiind desfasurate inclusiv actiuni sub acoperire. In acelasi timp, aproape 6.000 de romani au fost returnati de statele din spatiul Schengen. De cealalta parte, politia nu a permis intrarea in Romania a 11.000 de straini.

Nelu Pop a anuntat ca la nivelul IGPF a infiintat Directia de Combatere a Migratiei Ilegale. Noua structura a desfiintat 12 filiere de trafic cu carne vie, imediat dupa ce s-a constituit. DCMI a mai constatat ca cele mai mari probleme sunt ridicate de turcii, kurzii si moldovenii care doresc sa ajunga ilegal in statele occidentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.