Acasă Actualitate 35 de localităţi afectate de inundaţii, în ultimele 24 de ore

35 de localităţi afectate de inundaţii, în ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI

Pe fondul instabilităţii atmosferice, ploilor abundente şi creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă au fost înregistrate efecte în 35 de localităţi din 11 judeţe (CS, DB, DJ, GJ, HD, MH, PH, SB, SJ, TM şi VL), unde pompierii militari, împreună cu autorităţile locale, au intervenit pentru evacuarea apei din 65 case, 32 beciuri, 78 curţi şi 98 de anexe gospodăreşti, precum şi de la 1 operator economic.

– O situaţie deosebită a fost înregistrată în judeţul Vâlcea, localitatea Drăgăşani, unde o persoană a rămas blocată cu autoturismul, în albia râului Pesceana, în timp ce încerca să traverseze zona.

– Un alt caz similar a fost şi cel din judeţul Mehedinţi, în localitatea Piatra Albă, unde salvatorii au intervenit pentru salvarea unui bărbat surprins de viitură, în timp ce încerca să traverseze albia râului Topolniţa, cu tractorul.

În ambele situaţii de mai sus, datorită intervenţiei prompte a colegilor noştri, persoanele au fost salvate la timp.

De asemenea, din cauza vremii nefavorabile, traficul rutier a fost temporar blocat pe 4 drumuri naţionale (DN 66A/GJ, DN 67/MH, DN 64/VL şi DN 7A/VL) şi pe 3 drumuri judeţene (DJ 703 M/VL, DJ 673 C/GJ şi DJ 671 B/GJ).

Şi traficul feroviar a fost temporar întrerupt pe o linie feroviară industrială între localităţile Lupeni şi Petroşani/HD şi se desfăşoară restricţionat pe un fir, între localităţile Călimăneşti şi Brezoi/VL, pe secţia de cale ferată 201 Vâlcea – Sibiu, însă echipaje specializate se află în teren pentru refacerea terasamentului căii ferate.

În acest moment, la nivelul judeţelor Dolj şi Vâlcea, echipaje specializate intervin pentru evacuarea apei din gospodării şi pentru degajarea aluviunilor de pe arterele rutiere şi ferate, afectate de aversele torenţiale.

Pentru prevenirea situaţiilor care pot pune în pericol viaţa, recomandăm populaţiei să respecte următoarele măsuri:

– Nu vă deplasaţi prin curenţi de apă, puteţi să vă pierdeţi echilibrul
– Nu vă deplasaţi cu autoturismul în zona inundată
– În cazul în care sunteţi surprinşi de viitură, urcaţi-vă către părţile superioare ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.