Acasă Actualitate 400 de tone de cafea au disparut fara urma

400 de tone de cafea au disparut fara urma

DISTRIBUIȚI

Continuam seria dezvaluirilor despre mafia din vamile romSnesti, cu o -afacere- de milioane de dolari, care s-a desfasurat in Vama Arad timp de sase luni. In perioada septembrie 1999 – februarie 2000, peste 400 tone de cafea au trecut prin punctul de trecere frontiera Nadlac, fara sa lase vreo urma. Detinem documente de la Vama ungara, care confirma ca peste 250 de transporturi incarcate cu cafea au parasit Ungaria cu destinatia RomSnia, dar care la noi nu au ajuns niciodata. Sute de masini incarcate cu mii de kilograme de cafea au iesit din Ungaria, au intrat in RomSnia, dar Vama si Politia de Frontiera Nadlac nu au cunostinta, cel putin in acte, de aceste transporturi.

Dat fiind faptul ca importatorii de cafea implicati in aceasta afacere s-au sustras de la plata taxelor si accizelor, bugetul statului a fost -usurat- cu cel putin sase milioane de dolari. Bani care nu stim unde au ajuns, dar e posibil sa se fi impartit intre cei care au -protejat- operatiunea, pentru ca o operatiune de asemenea anvergura a avut nevoie de protectie -de sus- pentru a fi dusa la bun sfSrsit.

Este curios cum sute de transporturi care au parasit Ungaria si au intrat in RomSnia nu apar in documentele Vamii, ale Politiei de Frontiera sau ale Serviciului Fitosanitar din frontiera. Nu este vorba despre cSteva masini care trec Vama cu cSteva kilograme de cafea. Este vorba despre afaceri de contrabanda cu sute de tone de cafea, cu un -profit- realizat dintr-o evaziune fiscala de milioane de dolari. Ciudat este ca nimeni nu a sesizat sau nu a vrut sa sesizeze aceste fraude. Institutii precum Directia Regionala Vamala Arad, Ministerul Finantelor sau Directia Generala a Vamilor asista nepasatoare la -scurgerea- a milioane de dolari de la buget, fara sa ia atitudine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.