DISTRIBUIȚI

Situația este tragică pentru pacienții infectați cu SARS-COV-2.

De distribuirea pacienților români se ocupă deja vestitul CNCCI, Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.
CNCCI centralizează locurile disponibile din întreaga țară, fie ele în spitale COVID, non-COVID sau de suport COVID. Însă astăzi, în București nu mai e niciun loc disponibil, iar la nivel de UPU (unitate de primiri urgențe) din spitalele non-COVID există astăzi pline de pacienți COVID pozitivi, în stare gravă, unii intubați chiar, ce nu pot fi transferați niciunde din lipsa de locuri. Medicii în aceste moment încalcă legea (în UPU, pacienții nu pot staționa mai mult de 6 ore și în secțiile non-COVID nu au voie să fie tratați pacienții cu COVID).
Așa cum se poate vedea în mesajul primit de la un avertizor de integritate din CNCCI, situația e tragică, 47 de pacienți neavând unde să fie internați. IOT se referă la intubare, CPAP, cu mască de oxigen (Continuous positive airway pressure – Presiune pozitivă continuă în căile aeriene).
Așadar la SUUB sunt 10 pacienți din care 3 intubați și 2 la oxigen, la Floreasca 12 pacienți din care 2 intubați, restul la oxigen, Elias, Colentina, Marius Nasta, Matei Balș și Victor Babeș pline ochi.

În continuare, Raed Arafat și Nelu Tătaru nu permit tratarea pacienților COVID în spitalele non-Covid. Faptul că se va ajunge aici ne-a fost semnalat de medici încă din 17 octombrie așa cum puteți citi AICI.

Însă Tătaru și Arafat nu s-au mișcat, ba chiar ministrul Sănătății ne minte: cele 102 paturi ale lui Tătaru-Pristanda nu ies la numărătoare iar Malaxa e departe de a deveni spital suport COVID-19. 

Oamenii chiar dacă respectă cu sfințenie măsurile, sunt obligați să meargă la serviciu pentru că mulți trăiesc de la un salariu la altul, copiii lor au fost la școală și s-au infectat. Nu se infectează doar cei care nu cred în virus, ci și cei care cred și respectă recomandările dar nu își permit să se izoleze doi ani până trece pandemia.

 

 

 

6 COMENTARII

  1. Chiar pe bune domnule Tataru numai sunt locuri in spitalele din Bucuresti,adica daca doamne fereste il atinge virusul pe Ion Iliescu sau Adrian Nastase gata or sa moara de COVID pentru ca numai sunt locuri in nici un spital de specialitate din Bucuresti si tratarea lor in alt spital nu este posibila?.

    • Pt. demnitari este Spitalul Militar pregătit cu locuri rezervate pt Iohannis, Orban, Tătaru, Arafat. Probabil că și Iliescu ar intra tot aici deși deja știm despre el că e ca și nemuritor. Adrian Năstase… cine e, parcă a fost la un moment dat printr-o funcție… 🙂

      • Cum spuneti?,nu stiti cine este Adrian Nastase,Adelu este Bombonel si a fost intr-o functie(mai bine nu era) pentru ca a confundat functia aia cu o mostenire de la socru-su,l-a condamnat justitia romana la niste ani de puscarie o bagatela e adevarat dar si asa cand a auzit ca a fost condamnat a vrut sa-si zboare creieri,dar el vanatorul de elita care nimerea iepurele de la un kilometru distanta a ratat incercarea asta de la cinci centimetri.

  2. Domnule Tataru, „Spitalele din romania”, includ si spitalele private din Romania ? Acele spitale superperformante, care nici nu se compara cu spitalele de stat, ce fac ele in pandemie ???
    Care este contributia lor la remedierea situatiei pandemice din sistemul de sanatate romanesc ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.