Acasă Actualitate Acoperisul unui bloc din Roman a fost mistuit de flacari

Acoperisul unui bloc din Roman a fost mistuit de flacari

DISTRIBUIȚI

Duminica dimineata, un incendiu a devastat acoperisul unui bloc situat pe strada Ion Ionescu de la Brad, din Roman. Din fericire, nu s-au inregistrat victime, insa pagubele sunt foarte mari. Incendiul a pornit de la supraincalzirea sobei de teracota dintr-unul din apartamentele situate la ultimul nivel al vilei, in apropierea sobei fiind depozitate materiale textile.

Locatarii blocului 7, de pe strada Ion Ionescu de la Brad, din Roman, au iesit alertati, duminica dimineata, din imobilul in care locuiesc, din cauza izbucnirii unui incendiu la acoperisul cladirii. -Am iesit toti din bloc, pe la opt si jumatate. Ce pot sa va spun?-, spune Lucian Patache, locatar al unui apartament aflat la parterul imobilului. Construit in 1984, blocul este caracteristic zonei de sud-vest a municipiului Roman, prin culoarea rosie si un acoperis amenajat din lemn acoperit cu tigla.

Acoperisul scarii B a blocului, cu o suprafata de 200 de metri patrati, a fost distrus in totalitate de flacari. Alertati de locatari, pompierii militari au intervenit si au reusit sa impiedice extinderea incendiului in apartamente.

Materiale textile lasate langa cosul de fum

In blocul afectat au fost oprite alimentarea cu energie electrica si gaz metan. Cauza producerii incendiului stabilita de pompieri a constituit-o supraincalzirea sobei de teracota din apartamentul lui Vasile Zaharia, locatar la ultimul nivel al imobilului, coroborata cu fisurarea burlanului ce lega soba de cosul de fum, langa acesta fiind depozitate materiale textile.

Apartamentele de la ultimul nivel nu au fost afectate de incendiu, insa au avut serios de suferit din pricina apei utilizate de pompieri pentru stingerea incendiului, care a patruns in cantitati apreciabile in apartamente.

Dupa-amiaza, in jurul orei 16.00, Vasile Zaharia, un batran in varsta de 60 de ani, tocmai se intorcea acasa. Acesta nu se afla in imobil la ora declansarii incendiului. Cu lacrimi in ochi, Vasile Zaharia privea inmarmurit, nevenindu-i se creada, la locul care inca fumega unde, pana acum cateva ore, era acoperisul blocului. -Era munca mea de o viata… Este o catastrofa!-, erau singurele cuvinte pe care abia le putea rosti batranul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.