Home Actualitate Acuzațiile bufonilor Nastasiu și Vadim au fost deja infirmate după audierea lui...

Acuzațiile bufonilor Nastasiu și Vadim au fost deja infirmate după audierea lui Blaga

DISTRIBUIŢI

Astăzi Judecătoria Sectorului 5 a confirmat cererea Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

De asemenea, instanța a constatat ca rămasă fără obiect cererea de redeschidere a urmăririi penale față de Vasile Blaga. Traian Băsescu a explicat că deja Vasile Blaga a fost audiat în această cauză și procurorii au constatat neveridicitatea acuzațiilor lansate de inconștientul procuror Nastasiu și preluate de Vadim. În plângerea penală depusă la Parchet, Vadim Tudor invoca afirmațiile făcute într-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu cum că din suma plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliștilor ar fi dispărut 4 milioane de euro. Potrivit lui Nastasiu, autoritățile de la București ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE și cu implicarea lui Traian Băsescu, aproximativ 12 — 13 milioane de euro, însă răpitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro. El îl acuza pe Traian Băsescu de faptul că a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak și suma reală plătită răpitorilor.

Traian Băsescu a explicat că secretizarea a fost făcută de SRI și SIE, nu de el iar aceste acuzații au fost deja anchetate pentru Vasile Blaga și s-a constatat că sunt false.

„Nu mă surprinde pentru că reclamația sau plângerea depusă de răposatul Corneliu Vadim Tudor nu mi-a fost opozabilă cât timp am îndeplinit funcția de președinte. A putut fi chemat Vasile Blaga și și-a dat declarația și a fost scos din cauză de procurori. Cu certitudine va trebui să am posibilitatea și eu să dau o declarație la Parchetul General sau cine va investiga acest caz pentru a clarifica lucrurile.(…) Nu contest procedura, era firesc să se întâmple așa. La reclamația făcută de Vadim Tudor, în afară de declarația lui Vasile Blaga, trebuie să fie și declarația mea, pentru că pe noi doi ne-a incriminat”, a spus fostul președinte la DIGI 24.

El a precizat, întrebat dacă statul român a plătit pentru jurnaliștii români răpiți în Irak, că dosarul este secretizat de SRI și SIE, punctând că nu are dreptul să facă niciun fel de declarații.

 

„Este secretizat de SRI și de SIE și nu am dreptul să fac niciun fel de declarații legat de conținutul dosarului. Ce pot să vă spun în mod cert este că așa sunt târâți oamenii prin fața procurorilor … pe delațiuni. Iar aici suntem în fața unei delațiuni a vestitului fost tribun Corneliu Vadim Tudor. Mă voi duce în fața procurorului să dau o declarație”, a mai spus fostul șef al statului.

 

Băsescu a reafirmat că redeschiderea dosarului ”face rușine României”. ”Când un președinte este acuzat că pentru a-și salva niște oameni și-a însușit bani acest lucru nu poate fi decât umilitor — și pentru președinte și pentru țară”.

 

Dosarul a fost redeschis după ce Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere penală la Parchetul General în care îi acuza pe Traian Băsescu și pe președintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, că și-au însușit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnaliști români răpiți în Irak, în 2005.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.