Home Social Salariile a zeci de mii de bugetari, mărite cu 50% de poimâine....

Salariile a zeci de mii de bugetari, mărite cu 50% de poimâine. Medicii și profesorii, excluși

DISTRIBUIŢI

Impotența și incompetența federațiilor SANITAS și ale celor din învățământ sunt incredibile. Profesorii și medicii abia au primit 25% majorare în acest an și parcă li s-a făcut o mega-favoare deși aveau cele mai mici salarii din sistemul bugetar. Surpriza vine în ordonaţa de urgenţă privind rectificarea bugetară. Salarii majorate cu 50 la sută pentru zeci de mii de bugetari, de la 1 noiembrie. Sindicatele susţin că în proiectul de rectificare care a ieşit din Guvern şi care a fost discutat cu ele nu există această majorare. Președintele Confederației Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că, în bani, această majorare reprezintă un pic peste 50% din cuantumul actual.Creşterea aceasta însă dă peste cap evoluţia salariilor în urmatoarea lege care trebuie să se aplice de la 1 ianuarie 2016. Vă dați ce tari sunt sindicaliștii ăștia? Nici n-au cerut și au primit! 

În jur de 70.000 de angajaţi ai statului vor primi de la 1 noiembrie salarii majorate cu 50%, potrivit ordonanţei de urgenţă privind rectificarea bugetară făcută de Guvern. Este vorba despre funcţionarii publici, dar şi personalul contractual din cadrul Ministerului de Finanţe, ANAF, Agenţia Naţională pentru Achiziţii publice şi ai Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili care beneficiază, potrivit ordonanţei de recificare, de 25 de clase de salarizare succesive peste clasa de salarizare în care sunt încadraţi, ceea ce înseamnă că salariile acestora sunt crescute cu 50%.

O nouă rectificare bugetară a fost adoptată vinerea trecută, în ședința de Guvern. Premierul Victor Ponta a anunţat că bugetul Ministerului Sănătăţii a fost majorat cu 360 de milioane de lei, sumă ce acoperă mărirea cu 25% a salariilor pentru întreg sistemul medical şi cheltuielile suplimentare pentru medicamente.

„Este o rectificare bugetară pozitivă. Toti cei care au solicitat sume suplimentare au primit. Suntem in continuare pe excedent bugetar”, a declarat Victor Ponta la finalul şedinţei. Păi dacă este atât excedent de ce nu se măresc și salariile medicilor și profesorilor cu încă 25%? Am uitat că Ponta se tratează în Turcia și are copii la școală privată.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.