Acasă Actualitate Adrian Năstase ar putea fi eliberat înainte de termen. Comisia de la...

Adrian Năstase ar putea fi eliberat înainte de termen. Comisia de la Jilava a dat aviz pozitiv

DISTRIBUIȚI

Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen, după ce Comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul la care poate fi eliberat. Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat că, miercuri, Comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul Jilava a constatat că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier și a dat aviz favorabil.
El a precizat că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activitățile desfășurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum și faptul că acesta a publicat trei cărți.
Cazacu a mai spus că au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei și zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanței.

Avocatul a precizat că avizul favorabil pentru eliberarea lui Adrian Năstase din penitenciar va fi analizat de judecător, o decizie a instanței putând fi dată spre sfârșitul lunii ianuarie.
Avocatul a precizat că dacă hotărârea instanței nu va fi favorabilă, aceasta poate fi atacată cu recurs, ceea ce ar prelungi procedurile cu încă trei zile.
Adrian Năstase este încarcerat din iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.
În 3 decembrie 2012, avocatul Ion Cazacu declara că Năstase ar mai avea de executat, după calculele apărării, 35 – 36 de zile de închisoare din condamnarea primită în dosarul "Trofeul calității" și ar putea fi eliberat condiționat până la sfârșitul lunii ianuarie 2013.
În 5 decembrie 2012, Curtea de Apel București a decis ca zile petrecute de fostul premier în Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere, să fie scăzute din condamnare. Instanța a dispus atunci  să fie scăzută perioada din 20 până în 26 iunie 2012.
Pe de altă parte, instanța supremă va lua în discuție în 14 ianuarie contestația în anulare formulată de avocații lui Adrian Năstase în cazul condamnării sale.
În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calității", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Președinție din partea PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.