USL târăște Armata română în mocirla hoției voturilor
Politizarea excesivă a instituțiilor statului de către domnia despotică a USL riscă să angreneze pe termen mediu o criză de proporții. În goana nebună după putere mai-marii USL nu a ținut cont de nimic și s-au aruncat într-o bătălie totală nu doar cu inamicii politici, ci mai ales cu stâlpii de susținere ai statului de drept. În această categorie intră și Armata Română, dată pe mâna liberalului Corneliu Dobrițoiu, cel care nu s-a sfiit să o folosească ca pe propria jucărie pentru a-și atinge dezideratele politice. Asta în condițiile în care Armata și Biserica reprezintă instituțiile în care românii au cea mai mare încredere. Numai că acest capital de imagine a fost folosit de Dobrițoiu și USL ca vector politic, aruncând astfel o pată de noroi pe uniforma militară atât de încercată în ultimele două decade în războaie din Africa, Balcani, Irak și Afganistan. Concret, este vorba despre voturile militarilor din Afganistan care au fost folosite în cazul referendumului.
În ediția de astăzi, ziarul „Curentul“ prezintă dovada furtului USL la referendum pe obrazul militarilor din teatrele de operații din Afganistan. În urmă cu circa trei săptămâni, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunța că a constatat 55.660 cazuri de înregistrări multiple (CNP-uri regăsite atât pe listele permanente cât și pe listele suplimentare), numărul total de înregistrări afectate fiind de 118.881 (înregistrări ce conțin între 1 până la 18 corespondențe între listele de vot permanente și listele de vot suplimentare. O fraudă evidentă pusă la cale de USL prin interpuși din țară, dar și în rețeaua diplomatică a României din afara granițelor. De asemenea, AEP a mai determinat că peste 47.000 de CNP-uri erau invalide. În baza acestor cifre, ziarul „Curentul“ a solicitat Autorității Electorale Permanente (AEP) să ne precizeze care sunt țările în care s-au înregistrat cazurile de vot multiplu. Nu mai puțin de 57 de țări se află pe lista fraudelor patronate de USL prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, condus la acea vreme de către liberalul Andrei Marga și prin cel al Apărării Naționale, condus de către Corneliu Dobrițoiu. Cel doi artizani ai fraudei au înjghebat o rețea a hoției târând astfel în mocirla de partid instituții cu ștaif ale statului român. Nimic nu a mai contat în scopul dărâmării „tiranului“ din capul statului iar cei doi ostași ai USL dus o luptă pe viață și pe moarte cu „inamicul din fruntea statului“. În răspunsul formulat pentru „Curentul“, AEP ne-a răspuns că în urma verificărilor listelor electorale din străinătate s-au constatat cazuri de înregistrări multiple în următoarele țări: Afganistan, Africa de Sud, Albania, Argentina, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, China, Cipru, Coreea, Danemarca, Egipt, Elveția, Emiratele Arabe, Federația Rusa, Franța, Germania, Grecia, Indonezia, Iordania, Irak, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Liban, Luxemburg, Marea Britanie, Maroc, Moldova, Muntenegru, Norvegia, Noua Zeelandă, Olanda, Peru, Polonia, Portugalia, Qatar, S.U.A., San Marino, Serbia, Siria, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Teritoriile Palestiniene, Thailanda, Tunisia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Vietnam. Practic, o bună parte a rețelei diplomatice a României pe mapamond care a fost folosită discreționar și la ordin din centrala MAE de către USL.
Soldații, înregimentați politic de Dobrițoiu
Poate cel mai reprezentativ vector de imagine în afară țării, militarii români au fost amestecați fără voia lor în toată această tărășenie. ?ê?£tirea că în Afganistan vor fi 8 secții de votare, la un personal de circa 1.800 de persoane, a mirosit încă de atunci a fraudă. Ușor ironic și superior, Dobrițoiu dădea atunci un comunicat plin cu precizări legat de „declarațiile președintelui suspendat Traian Băsescu, care pune la îndoială buna-credință a organizării procesului electoral în unitățile militare dislocate în Afganistan“. „Cele opt secții de votare din Afganistan și Balcanii de Vest au fost dimensionate în funcție de necesități și numărul mare de militari dislocați în teatrele de operațiuni. Spre deosebire de alegerile din 2009, când au fost organizate patru secții de votare, configurația dispunerii unităților militare române în bazele de dislocare este alta, în conformitate cu necesitățile aliate, iar numărul batalioanelor de manevră a crescut. Mă surprinde că președintele Băsescu nu știe că militarii sunt dispuși diferit acum față de 2009, dar poate că aceasta se explică și prin faptul că ignoră realitățile dificile ale unui spațiu de operații insurgențional“, declară Dobrițoiu, într-un comunicat al PNL. Numai că egoul său care îi depășește cu mult înălțimea numai bună pentru un militar va fi extrem de rănit după răspunsul AEP pentru „Curentul“ în care se confirmă frauda multitudinii de voturi pe care soldații români și le-au exprimat. O parte dintre aceștia au votat și în Afganistan și în localitățile de reședință din țară pe 29 iulie la referendum. „Nu înțeleg de ce există o teamă și o reticență pentru felul în care ar vota militarii din teatrele de operațiuni la referendum, așa cum nu înțeleg ostilitatea retoricii agresive la adresa liderilor Armatei Române“, spunea Dobrițoiu înainte de referendum. Poate că acum va înțelege mai exact despre faptul că militarii nu trebuie și nu pot fi folosiți ca masă de manevră în bătăliile politice. Totodată, Dobrițoiu ar trebui să înțeleagă că nu poate exploata frustrările personale ale soldaților cu leafa tăiată în a-i asmuți în direcția comiterii unor delicte ce țin deja de sfera penală. Totul pentru a se „răzbuna“ pe o anumită parte a clasei politice. Anterior, în data de 10 septembrie, fostul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Daniel Morar, declara că procurorii au constatat că, la referendum, au votat în localitățile de domiciliu militari aflați la Kandahar. AEP vine să confirme aceste declarații ale lui Morar cum că militarii au fost folosiți pentru „votul la două mâini“.
Conexiunea politico-diplomatică
În aceleași ape se scaldă și diplomația română și artizanul fraudei de pe acest segment, Andrei Marga. Aflat la cârma diplomației la data referendumului „domă profesor“ și-a permis, la fel ca și Dobrițoiu, să utilizeze diplomația română ca agent electoral pentru USL. O gravă ingerință politică în activitățile pentru care a fost creat Ministerul Afacerilor Externe. În nu mai puțin de 57 de țări, ambasadele și consulatele au fost implicate în acest scandal al voturilor multiple după cum o arată AEP. O situație fără precedent ce deschide ușa unor abuzuri viitoare în prag de alegeri legislative. Astfel, cele două instituții, de altfel respectabile, au fost aruncate în lupta politică internă. Armata, fruntașă în topul încrederii românilor a devenit astfel părtașă la acest furt de proporții care întoarce România cu mulți ani în urmă în negura primilor ani de după Revoluție. În acest moment, România are un deficit uriaș de imagine în străinătate iar statele civilizate privesc cu mari rezerve țara noastră când vine vorba de Guvernul Ponta și USL în general. Izolarea României este doar o consecință a luptei USL cu adversarii politici prin orice mijloace, fie ele și de compromitere statului de drept în România iar folosirea Armatei și diplomației în acest joc murdar adâncește deficitul de încredere de care se mai bucură astăzi România. Criza în care se află azi România este una profundă iar Europa nu vrea să stea la masă cu puciști cu apucături totalitariste care sunt în stare să-și distrugă propriul stat de dragul puterii.
Mădălin Necșuțu