Acasă Actualitate Afgană refugiată în România gravidă în luna a noua a născut la...

Afgană refugiată în România gravidă în luna a noua a născut la Rădăuți. Copilul nu va avea cetățenie română

DISTRIBUIȚI

Conform legii 21/1991, cetățenia română se obține prin naștere de copiii născuți pe teritoriul României, dacă cel puțin unul dintre părinți este cetățean român sau, până la proba contrarie, pentru copilul găsit dacă niciunul dintre părinți nu este cunoscut.

În cursul zilei de ieri, o tânără de 21 de ani, din Afganistan a născut, la un spital din municipiul Rădăuți o fetiță de 2,6 kg, perfect sănătoasă.

Micuța Parwana este al doilea copil al unei familii de afgani, solicitanți ai unei forme de protecție internațională în România.

Aceștia, au ajuns în țara noastră la începutul lunii mai a.c., fiind cazați în Centrul de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți, unde parcurg procedura de azil.

După zilele necesare de spitalizare, Parwana împreună cu mama ei se vor întoarce în Centru, unde sunt așteptate de tată şi de sora mai mare în vârstă de 6 ani. În perioada următoare polițiștii îl vor înregistra pe nou-născut drept cel mai tânăr solicitant de azil din România.

Evenimentul a creat bucurie în rândul persoanelor cazate și, totodată, pentru personalul centrului, cu toții fiind nerăbdători să o cunoască.

Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți are o capacitate de 150 de locuri, gradul de ocupare este de 30%, iar 10 dintre persoanele cazate sunt minori.

4 COMENTARII

  1. Nu inteleg unde este vestea buna !

    De se sintem noi responsabili pentru populatii de peste mari si tari, care nu sint in stare sa se autoguverneze si sa-si creeze o societate prospera si stabila ?

    Astia n-au nevoie de azil, au nevoie de educatie, pe care o pot primi si la ei acasa !

    Indivizii astia ni se vor urca in cap, femeile lor sint ca iepuroaicele, trebuie sa ne ferim de plaga acestor populatii atrase de viata europeana !

  2. Nu este normal ca propriul stat sa nu se preocupe de propriii cetateni in defavoarea carora ia decizii sa ajute populatii straine aflate in nevoie . Consider ca prioritari sunt cetatenii tarii noastre si mai apoi cei ai altoa . Copii romanilor sunt nevoiti sa creasca alaturi de bunici intrucat parintii sunt plecati peste hotare pentru a castiga traiul iar autoritatile se hotarasc sa ajute financiar cetateni straini . Asta este tradare nationala ! Tradare a propriului popor , genocid impotriva celor pe care ii reprezinti in conducerea tarii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.