Acasă Actualitate Aflată în arest preventiv, Sorina Pintea și-a dat DEMISIA

Aflată în arest preventiv, Sorina Pintea și-a dat DEMISIA

DISTRIBUIȚI

La sfatul avocaților săi, Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Urgență „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, având în vedere că este arestată preventiv într-un dosar de corupție.

Avocații săi speră că astfel, nemaifiind în funcția din care a comis presupusele fapte, Pintea va fi pusă în libertate la contestația ce se va judeca pe 6 martie la Curtea de Apel București. Pintea este arestată preventiv din 29 februarie.

În ordonanța de reținere a procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.
Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.
În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

1 COMENTARIU

  1. Asa este intr-o tara ca Romania unde hoti considera ca au facut un act de mare curaj daca renunta la functie,in toate tarile civilizata ale lumi conducatori de institutii daca sunt acuzati de fapte de coruptie demisioneaza a doua zi tocmai pentru ca nu este normal sa fii si acuzat si in acelasi timp sa ai putere de decizie cum se cheltuie bani statului.
    Si parlamentari care au probleme cu justitia la fel pentru ca daca nu demisioneaza afecteaza imaginea partidului astia beneficiaza de imunitate doar daca se injura sau se cearta intre ei,nu ca TARICEANU CALIN ANTON POPESCU care era acuzat de o fapta fe CORUPTIE,nu nene demisionezi dupa care te duci in instanta sa iti demonstrezi nevinovatia si daca este nevinovat iti reiei functia in primire altfel parlamentari care ar trebui sa fie ce are tara mai bun obstructioneaza justitia pentru ca se opun ca un om acuzat de fapte de coruptie sa fie judecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.