Acasă Actualitate Al cui e Serviciul de Informații al Presei?

Al cui e Serviciul de Informații al Presei?

DISTRIBUIȚI

Lumea văzută de la București

Dezbaterea declanșată frust prin adresarea provocatoare „Afară cu descoperiții din presă!“, a prins. Atât pe bloguri, cât și pe forumuri electronice, spații mediatice încă libere. Nu au lipsit comentarii pertinente pe site-ul ziarului „Curentul“. Dintre acestea, se detașează o analiză amară a unui cititor-observator, care are drept titlu: „Care Listă? Care Presă Liberă? Care jurnaliști?“.
Comentatorul nostru remarcă: „Tema asta cu infiltrații acoperiți/descoperiți e haioasă de-a dreptul. Ce nevoie ar avea niște instituții serioase de informații să mai și «infiltreze» agenți la ziare sau televiziuni când acestea le aparțin cu totul? Să luăm de exemplu Antena. De la sediul central – fost obiectiv al DSS, până la totalitatea structurii de conducere – originea e aceeași: Secu. Protv – de la Adrian Sârbu – fost securist (conspirat) la Sahia – în jos, tot Protv -ul a fost și este infuzat cu «băieți».  Diferența la Protv, față de alte televiziuni, este că în sedii activează și cadre ale Mossad, aproape la vedere. Protv le aparține în totalitate și este o platformă de culegere de informații și influență utilizată din plin la nivel specific. Restul televiziunilor mai mici au în interior, distribuite proporțional, cadre la toate nivelurile – administrativ, management etc.
La ziare, patronatul administrează treaba exclusiv prin consilierii fostei securități – cum e cazul la Trustul lui Patriciu, de exemplu, dar și la Ringier – unde avem din nou o sănătoasă infuzie de Mossad, și exemplele pot continua – chiar și ziare bulevardiere, gen «Cancan», aparțin tot fostei Securități – vezi Buzoianu, șmecherul pe energie al lui Dan Ioan Popescu – cadru (și trădător la ruși). La «România Liberă» – Adamescu, patronul lui Turturică, a lucrat tot pentru DSS, pe linia Germania, la «Ziua» nu mai are rost să mai pomenim, situația e știută – Pîlșu a fost ciocofonist că și fostul redactor șef, Pătrușcă, ca și Roșca Stănescu etc. Pe scurt, părerea mea e că poveștile astea cu liste sunt pentru adormit copiii. Discuția serioasă este despre care «Presă Liberă» vorbim când toată, în întregime, aparține structurilor. Cu sau fără voie, dle Roncea, dezinformați deoarece puneți greșit problema. Ca o entitate să o penetreze pe aialaltă ar trebui ca ele să fie chestii diferite, altfel nu se numește penetrare, ci aglutinare. Dacă «Presa» aparține cadrelor, ce nevoie ar mai fi de agenți care să se «infiltreze», când totul este controlat chiar de la vârf, la nivel de patronat, management și executiv?“
Provocatorul nostru e rău. Nu am cum să fiu de acord cu toate aserțiunile sale, mai ales când, în ce-l privește pe micul învârtit cu cheița Pîlșu, chiar eu l-am cercetat la CNSAS. Pe de altă parte, ce mai e CNSAS-ul când fostul meu șef, Sorin Roșca Stănescu, fusese dezvăluit de Măgureanu drept agentul „H15“ și „Deleanu“, se confesase deja public, iar de la CNSAS a primit o frumoasă dovadă de „bună purtare“, ca multe alte mii de personaje publice, agățate în rețele cu noduri externe.
Pe mine, sincer, nici nu mă interesează „acoperiții-descoperiții“, „conspirații-deconspirații“ din presă sau politică. Pe mine mă interesează să nu trădeze și, dacă tot îi plătim (și noi), să-și facă treaba, pentru România. Ceea ce nu prea se întâmplă, trebuie să admit.
Vîntu, se spune, e înconjurat de o armată de generali DSS-DIE/SRI-SIE, Voiculescu, la fel, Patriciu, la fel. Important este care dintre zecile de generali, sutele de colonei și miile de maiori și căpitani a optat între jurământul de militar și îngroșarea contului, între a sluji România sau alte state, servicii și interese străine. Răspunsul, de altfel, îl vedem cu ochii liberi: câți dintre miliardarii români s-au gândit, în toți acești ani, să sprijine cu sutele lor de milioane făcute prin căpușarea țării și o cauză națională? Una singură. După lovitura de stat din 1989, în acest răstimp planificat de Brucan, de 20 de ani, statul, vedem, a fost reocupat, cu toate instituțiile sale, de către noul komintern. Noi, „stupid people“, ce facem?
(va urma)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.