Acasă Actualitate Alegerile s-au terminat, scandalurile continuă

Alegerile s-au terminat, scandalurile continuă

DISTRIBUIȚI

Peste o sută de persoane din Popești Leordeni, județul Ilfov, au protestat, luni noaptea, în fața sediului Poliției, nemulțumiți de rezultatul alegerilor, o manifestație similară având loc și la Techirghiol, județul Constanța, unde candidatului PDL i-a lipsit un vot ca să câștige alegerile.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, Elena Bucur, a declarat ieri pentru Mediafax că luni seară, în jurul orei 23.00, aproximativ o sută de persoane s-au adunat în fața sediului Poliției din Popești Leordeni, nemulțumiți de rezultatul alegerilor din localitate.
Totodată, aceștia susțin că un cetățean din comună, membru al unui partid, ar fi agresat mai multe persoane. După aproximativ două ore și jumătate, în jurul orei 1.30, protestatarii au plecat acasă, a mai spus Elena Bucur.
Polițiștii ilfoveni verifică informațiile potrivit cărora mai multe persoane ar fi primit bani pentru votarea unui anumit candidat la Primăria orașului Popești Leordeni, în urma afirmațiilor făcute de mai mulți localnici care au protestat în fața sediului Poliției.
Potrivit rezultatelor BEC, la Primăria orașului Popești Leordeni, candidatul PNL Grigore Trache a obținut 51,54% din voturi, în timp ce contracandidatul său Petre Iacob (PSD) a obținut 48,46%.

Votul buclucaș

Și în comuna constănțeană Techirghiol câteva zeci de alegători au ieșit în stradă, în noaptea de luni spre marți, pentru a contesta rezultatul alegerilor pentru primăria localității
La Techirghiol, câștigător al celui de-al doilea tur de scrutin a fost declarat candidatul PNL, la o diferență de numai un singur vot față de contracandidatul său din PD-L.
Potrivit reprezentanților Biroului Electoral Județean, liberalul Adrian Stan și reprezentantul PD-L Florea Constandin au obținut un număr egal de voturi la scrutinul de duminică. Liberalii au solicitat însă anularea unui vot primit de Constandin, pe motiv că ștampila "votat" nu este lizibilă pe un buletin, iar reprezentanții BEJ le-au dat câștig de cauză și au decis anularea acestuia. Astfel, candidatul PNL a fost declarat câștigător.
Luni seară, câteva zeci de simpatizanți ai învinsului au ieșit în stradă, în centrul comunei, și au cerut să li se dea votul înapoi și ca alegerile pentru funcția de primar al comunei să se repete. PD-L Constanța a depus o contestație la Biroul Electoral Central și așteaptă acum rezolvarea acesteia.
După anunțarea rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor locale, în mai multe localități din țară au avut loc proteste ale unor localnici nemulțumiți de rezultatul votului.
Astfel, în județul Olt, aproximativ 200 de persoane, susținători ai candidatului PSD la Primăria comunei Găneasa, s-au adunat luni seară în fața sediului instituției, blocând pentru 30 de minute circulația pe DE 70, scandând "Hoții, hoții!" și cerând anularea alegerilor și desfășurarea unui nou tur de scrutin.
Și în județul Vrancea, aproape 200 de localnici din comuna Câmpuri au protestat, atât în noaptea de duminică spre luni, cât și în cursul zilei de luni, nemulțumiți că reprezentantul Partidului Social-Democrat a pierdut alegerile la o diferență de câteva voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.