Acasă Actualitate Alexandru Rafila, cel mai iubit dintre politicieni. Iohannis și Firea ies din...

Alexandru Rafila, cel mai iubit dintre politicieni. Iohannis și Firea ies din top 5

DISTRIBUIȚI

La 30 de ani de la căderea comunismului, sondajele efectuate în România continuă să uimească.
AVANGARDE, o casă de sondare aparținând lui Marius Pieleanu îl situează într-un sondaj efectuat la comanda PSD în preferințele românilor, pe locul întâi, pe Alexandru Rafila, adus în PSD de Gabriela Firea în 2020.

Rafila este fiul unui torționar din anii 50 a cărui descriere în Memorialul Durerii este cutremurătoare. Vezi AICI episodul dedicat lui Alexandru Rafila(tatăl) pe care actualul ministru (fiul) îl lăuda în interviuri.

Alexandru Rafila, Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă ocupă primele trei locuri în topul încrederii, toţi cu un procent de 34%, arată un sondaj Avangarde comandat de PSD. La polul opus, liderul PNL Florin Cîţu are o cotă de încredere de doar 6%. Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obţine 35%, PNL – 16%, AUR – 15%.

Citește și Prins de procurori la curve, falsificatorul de sondaje Marius Pieleanu a fost demascat de Corina Crețu și ca lingăul lui Dragnea la Antena 3

Conform sondajului, Alexandru Rafila are 34% cotă de încredere, însă 46% dintre cei chestionaţi spun că mai degrabă nu au încredere în el. Tot 34% are şi Mircea Geoană, iar procentul celor care spun că mai degrabă nu au încredere este de 47%.
În cazul premierului Nicolae Ciucă, 34% au încredere, însă 49% dintre subiecţi spun că mai degrabă nu au încredere în el. Pe următorul loc este liderul PSD Marcel Ciolacu, cu 30% dintre cei chestionaţi afirmând că au încredere în el şi cu 55% care spun că mai degrabă nu au încredere.
Ciolacu este urmat de Emil Boc, cu 28% cotă de încredere şi un procent de 55% al celor spun că mai degrabă nu au încredere în el. Urmează Firea cu 27% și Iohannis cu 24%.
Pe ultimele trei locuri se află Nicuşor Dan – 8% au încredere şi 72% spun că mai degrabă nu au încredere, Rareş Bogdan – 6% cotă de încredere şi Florin Cîţu – 6% cotă de încredere, în timp ce 76% spun că mai degrabă nu au încredere în el. Citește AICI sondajul integral. 
În ceea ce priveşte intenţiile de vot pentru parlamentare, 35% dintre cei chestionaţi spun că ar vota PSD, 16% optează pentru PNL, 15% votează AUR, iar 12% votează USR.
51% dintre români cred că Guvernul a gestionat bine criza refugiaţilor, în timp ce 19% spun că Executivul s-a descurcat prost.
Cât despre un posibil sprijin militar oferit de România vecinilor ucraineni, 63% dintre români se opun şi doar 18% ar fi de acord.
Sondajul a fost realizat de institutul Avangarde, la comanda PSD, în perioada 22-29 martie, pe un eşantion de 900 de subiecţi, prin metoda CATI (telefonic).
Marja de eroare este de +- 3,4%, la un nivel de încredere de 95%.

2 COMENTARII

  1. Cine are incredere intr-un institut de sondaj condus de M.Pieleanu adica omul pris de procurori la curve(asa cum s-a scris intr-un articol de ziar) este treaba lui si un asha caracter sa fie in contiunuare conducatorul unui institut de sondaj este posibil doar in Romania.
    Vai de acei romani care ii cred pe mincinosi,falsificatori,hotzi sau curvari,am scris”sau”pentru ca doar o asemenea apucatura descalifica o persoana ca OM,cand ai mai multe,adica un cumul de lipsuri nu esti doar descalificat ca OM ci esti un penal in libertate.

  2. Fiul unui șef secu Arad, vremurile staliniste, cel mai iubit dintre pămînteni?
    Mai mult, tătucu’ a fost născut în URSS la 1922. Sau că nu e român.
    Nici o minciună nu se mai îngrijesc s-o rujeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.