Home Politic Deși știa că tatăl său a fost șef în Securitate în 1949,...

Deși știa că tatăl său a fost șef în Securitate în 1949, Rafila îl lăuda în interviuri

DISTRIBUIŢI

PSD nu se dezminte în alegerea candidaților la alegerile parlamentare. Întrebat la B1TV dacă tatăl său a lucrat în aparatul fostei Securități, profesorul Alexandru Rafila a răspuns: ”Da, a lucrat până în 1949, în iunie. Eu nu știu foarte multe lucruri, am aflat despre aceste lucruri când eram student”. ”Tatăl meu a terminat Facultatea de Medicină în 1960. Eu m-am născut în 1961, iar evenimentele la care faceți referință s-au petrecut în anii ’48-’49”, a mai spus reprezentantul României la OMS. Chestionat apoi dacă tatăl său este aceeași persoană din documentele CNSAS în care se menționează că este născut în URSS în 1920, după cum a relatat Newsweek, Rafila a replicat: ”Da, este adevărat. Bunicul meu a fost prizonier în Rusia, a lucrat în Armată, a fost prizonier și s-a întors cu un copil din Rusia, tatăl meu”.

Despre uciderea unor țărani din Valea Crișului Alb de Alexandru Rafila la sfârșitul anilor ’40, nu a fost implicat în acel masacru. ”Acel lucru s-a întâmplat la două luni și jumătate după ce tatăl meu fusese exclus din Securitate și dat afară din Partidul Comunist Român. El era membru de partid. Iar tatăl meu, ulterior, a avut de suferit. A fost exclus din Facultatea de Medicină timp de 6 luni pentru că a fost considerat un element dușmănos. El nu a fost implicat în acel masacru”, a precizat Alexandru Rafila la B1TV.

Reprezentantul României la OMS nu numai că a ascuns acest lucru opiniei publice dar chiar și-a lăudat tatăl în interviuri, mândru de activitatea acestuia deși acum recunoaște că știa încă din studenție ce funcție odioasă ocupase tatăl său:

„Tatăl meu era medic de familie, avea foarte mulți pacienți și era foarte dedicat activității lui, iar eu auzeam multe relatări despre problemele pe care oamenii le au legat de starea de sănătate și cum poți să-i ajuți ca medic.

Acesta cred că a fost lucrul care m-a influențat mult în alegerea profesiunii.”

Desigur că fiul nu are legătură cu faptele tatălui dar ceea ce este inadmisibil este încercarea candidatului PSD la Camera Deputaților de a-i crea în mod complet inutil, în interviuri, o imagine idilică de medic de familie iubitor de oameni.

Priviți descrierea lui Alexandru Rafila Senior în Memorialul Durerii.

13 ARII

 1. Deci Alexandru Rafila a fost coleg de securitate comunista cu Imre orban ! Rafila a parasit securitatea in 50, iar Orban senior in 60. Hmmm ,,, pai atunci de ce nu s-a inscris Rafila junior sa candideze din Partea PNL ? N-ar mai fi fost criticat !

  • Cucoană, diferența e că Orban a anunțat singur ce a făcut și cine a fost taică-su spre deosebire de Rafila care l-a lăudat, prezentandu-l drept un medic iubitor de oameni.

  • Deci nu ești numai agramată, ești și mincinoasă :))))) Ca să-ți fie clar: „vreo” se scrie întotdeauna legat :)))))))

   • Angajatule de la privat ne poti spune numele real sa te verificam sa vedem cine esti tu, tac-tu, bunica-tu , ma-ta?

 2. „Aveti, asa, un spirit revolutionar” ……. meschin si patologic ….. cat de neschimbat poate ramane un tortionar stiind ce a facut. Individul astia nu are mustrari de constiinta, din contra…ar rupe oasele tuturor dusmanilor de clasa, indiferent de varsta inaintata la care a ajuns. Chiar crede ca a facut un bine….schingiuind si omarand. Ma intreb cati mai sunt ca specimenul asta, … multumiti cu ceea ce au facut. Fiul, la fel ca tatal…meschin si patologic…..nu am stiut ce a facut tata……
  Concluzii?

 3. Dragă ,,REDACȚIA CURENTUL” , expresia ,,cucoană” nu pare a fi atàt de inteligent spusă(scrisă) la adresa unei cititoare care își exprimă opinia. Știu că vă doare când vă bate cineva peste bătătuile din palmă, dar până și Pamfil Șeicaru v-ar arde la leafă și v-ar da scatoalfe pentru limbajul dvs. Să nu uitați că decedatul director- întemeitor al ,,Curentului ” (cel mai combativ jurnal românesc dintre cele răboaie mondiale) deși a fost condamnat de securitate , a acceptat să scrie frumos despre România sub conducrea lui Ceaușescu! Gurile rele spun chiar că s-ar fi văzut cu Ceaușescu! Banul, de oriunde ar veni, rămâne ochiul dracului! Sper că actulaul director al Curentului este la….curent cu imbajul grosier al Redacției. Nu am văzut până acum niciun alt jurnal a cărei ,,redacție” să polemizeze la comentariile cititorilor. Consider că e un comentariu care nu va fi publicat,are grijă ,,securitatea” redacției.
  Toate cele bune din Canada!

  • DEX: CUCOÁNĂ, cucoane, s. f. 1. Termen de politețe dat unei femei (măritate); doamnă. 2. (Înv.) Fată tânără dintr-o familie domnitoare. [Var.: cocoánă, coánă s. f.] – Cf. ngr. kokkóna.

 4. BESTIILE SECURISTE NU AR TREBUI SA FIE INGROPATE CA SI CRESTINI.
  ACESTE BESTII AR TREBUI DESHUMATE IAR RAMASITELE LOR AR TREBUI ARSE IN CREMATORIU.

 5. Merci! Am în bibliotevca personală două dicționare ale limbii române! Ultimul a fost editat în 1980! Desigur, cuvântul,,cucoană ” la nivell dvs. de cunoaștere și de scuze se limitează aici! Dar, dacă aveți timp, căutași pe internet , e gratuit și nepolitic!
  Cucoană
  Cucoană, substantiv
  Sinonime: coană, cocoană, cocoșneață, doamnă, femeie înfumurată; (depreciativ) leneșă, putoare, puturoasă; (ornitologie) sticlete.
  Nu e mare lucru să înțeleg disprețul ,,cuconașilor și cucoanelor de la ,,Curentul” Romàniei de azi, aproape semidocă, deși pute de diplome…diverse!
  Cum spunea Socrate,eu susțin că știu …că nu știu nimic”
  Vă stimez, chiar dacă limitele voastre( și ale noastre, ale cititorilor umane) se rezumă aici!
  Să fiți iubiți că trebuiți! Unoara sau altora!

  • 1. Limba evoluează.
   2. Ce scrie undeva pe internet nu e relevant.
   3. Prin unele din sinonimele pe care le-ați înșirat, dvs. o jigniți pe comentatoare.
   4. Habar nu aveți ce diplome avem noi și nici noi nu le cunoaștem pe ale dvs..
   5. Dispreț manifestați dvs. la adresa României de parcă ați fi vreun expert internațional în educație.
   6. Deși vă ascundeți în spatele lui Socrate, de fapt mesajele dvs. „put” de suficiență.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.