Home Dezvăluiri Un nou caz Drăghici: președintele PER locuiește în vila dată de ALPAB...

Un nou caz Drăghici: președintele PER locuiește în vila dată de ALPAB ca sediu de partid, decontând și utilitățile

DISTRIBUIŢI

Cazul trezorierului PSD Mircea Drăghici care a delapidat partidul și a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare deși PSD nu s-a constituit parte civilă, este un aviz dat amatorilor de a se înfrupta din bunurile partidelor.
Astăzi vă prezentăm cazul președintelui Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop care din 2012 locuiește împreună cu familia într-o vilă din Satul Francez închiriată de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).
În baza Legii 334/2006 privind finanțarea partidelor, primăriile pot asigura spații pentru sediile centrale și locale ale partidelor politice, precum și terenurile aferente, la cererea motivată a acestora, partidele politice putând primi cel mult câte un sediu pe unitate administrativ-teritorială.
Așa se face că prin Contractul nr 548/08.05.2012, ALPAB, entitate juridică aflată în subordinea Primăriei Capitalei, închiriază către Partidul Ecologist Român vila 103C situată în Satul Francez din București.
Imediat Dănuț Pop se mută în sediul pe care îl transformă în locuință, chiria și utilitățile fiind achitate de Partidul Ecologist, plățile fiind înscrise în mod fals în contabilitatea partidului ca fiind cheltuieli pentru funcționarea partidului. PER nu a beneficiat nici măcar o zi de acel sediu.

Începând cu data de 13 iulie 2015, în criză de bani, PER nu mai achită chiria dar ALPAB este înțelegător și nu-l evacuează din sediu nici până astăzi adică mai bine de cinci ani.

Am adresat mai multe întrebări către ALPAB cerând să ni se comunice cuantumul datoriilor care reprezintă de fapt prejudiciul creat prin delapidarea PER, precum și dacă ALPAB a luat măsuri pentru întreruperea cursului prescripției pentru că altfel ar fi abuz în serviciu al funcționarilor ALPAB, datoriile pentru perioada 2015-2017 fiind prescrise și banii pierduți de ALPAB.
Dar nu am primit niciun răspuns.
Nici Dănuț Pop nu a răspuns întrebărilor noastre pe acest subiect.

Art 13 din Legea 78/2000 privind faptele de corupție pedepsește cu închisoarea persoana care îndeplinește o funcție de conducere în partid, cum e Dănuț Pop și care, folosindu-și influența si autoritatea dată de funcție, obține pentru folosul său propriu, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, cum ar fi folosirea sediului ca locuință.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.