Home Actualitate Altex România susține promisiunea celui mai mic preț către clienți printr-o majorare de...

Altex România susține promisiunea celui mai mic preț către clienți printr-o majorare de capital de peste 125 milioane lei în proiectele Cometex

DISTRIBUIŢI

Altex România anunță susținerea proiectelor Cometex, dezvoltator de parcuri de retail, printr-o majorare de capital. Aportul total adus, alături de alte companii din grupul Altex, depăsește 125 milioane lei. Retailerul devine astfel parte din acționariatul Cometex, strategie ce întărește obiectivul companiei de a menține cel mai mic preț dar încă profitabil, având totodată și componenta de energie verde, prin instalarea de panouri fotovoltaice și stații de încărcare pentru mașini electrice. În planul de dezvoltare pentru anul acesta, sunt prevăzute 3 parcuri de retail Cometex, Retail Park Dej, Retail Park Râmnicu Valcea, centrul comercial Aurora Giurgiu, și 10 noi magazine proprii Altex.

“Investiția făcută pornește de la angajamentul companiei de a menține cel mai mic preț din România” – promisiune pe care o putem susține pe termen lung prin efortul continuu de reducere a costurilor operaționale- alături de obligația socială față de România, aceea de a rămâne profitabili și a susține bugetul de stat prin impozitul pe profit! 

Magazinele dezvoltate în parcuri de retail ne permit utilizarea panourilor fotovoltaice, care contribuie la eficientizarea activității prin economisirea de energie. De aceea, continuăm strategia de transformare a magazinelor și centrelor logistice în clădiri verzi.” declară Dan Ostahie, CEO Altex România.

Investiția de capital social are la bază strategia pe termen lung a companiei Altex de a optimiza costurile de operare și de a dezvolta noi formate de magazine cu o suprafață comercială extinsă, de la 1.000 – 1.500 mp, cât sunt în prezent, către suprafețe de 2.500 – 3.000 mp. De asemenea, reprezentații Altex subliniază că toate magazinele nou construite, prin partenerul Cometex, vor fi uniformizate, vor avea același standard și vor avea incluse, încă din faza de proiect, sisteme de panouri fotovoltaice, becuri led, display-uri digitale și stații de încărcare pentru mașini electrice.

Aportul de capital este susținut de 3 noi asociați, din grupul Altex, respectiv Altex România 11,05%, Altex Service Center 7,61% și Despec Internațional cu 4,51%. Ceilalți acționari rămân Altex Holding – 37,39% și Real Estate – 39,43%.

Astfel, capitalul social Cometex se majorează cu suma de 7,393,570 lei, de la capitalul social actual în valoare de 24,512,900 lei la capitalul social după majorare în valoare de 31,906,470 lei, prin emiterea de părți sociale noi în favoarea noilor asociați, cu plata unei prime de emisiune de 118,456,430, astfel investiția totală este de 125.850.000 ron.

Rețeaua de magazine Altex și Media Galaxy cuprinde peste 125 de magazine iar viitoarele locații vizează orașe în care Altex și Media Galaxy nu este încă prezent.

Despre Cometex

Compania COMETEX, parte a grupului Altex, are ca obiect de activitate dezvoltarea, operarea și administrarea de proiecte de retail pe întreg teritoriul României, zonele comerciale urbane cu potential de creștere și sustenabilitate.

Partenerii de retail din proiectele COMETEX este alcătuit din branduri cunoscute la nivel national și international, pentru activitatea comercială, precum: Altex, Kaufland, Takko, Pepco, JYSK, Sinsay, Sportisimo, Deichmann, Noriel, KIK, Martes Sport, DM, Zoocenter/Zoomania, CCC, Animax, Media Galaxy.

În prezent, portofoliul COMETEX cuprinde:

  • 8 parcuri de retail în Giurgiu, Slatina, Satu Mare, Deva, Huși, Brașov, Turnu Măgurele și Dej.
  • 20 unități de tip ”stand alone” Altex și Media Galaxy în Orhideea București, IrisTitan București, Arad, Bistrița, Brăila, Craiova, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Timișoara, Lugoj, Chiajna, Reșița, Baia Mare, Mediaș, Turda, Câmpina și Caransebeș.

Despre ALTEX România

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 120 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Încă de la ȋnceput, compania Altex și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile.

Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România.

Altex și-a diversificat, de-a lungul timpului, și serviciile, nu doar produsele. Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine. Din 2021, prin serviciul Altex Travel, clienții Altex au posibilitatea să ȋşi achiziționeze vacanțe direct din magazinele Altex și Media Galaxy, dar și online, pe www.altextravel.ro.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.