Acasă Actualitate Ambasada Rusiei prezice sinuciderea ministrului Apărării din România

Ambasada Rusiei prezice sinuciderea ministrului Apărării din România

DISTRIBUIȚI

Într-o postare pe Facebook cu titlul „Fantoma lui James Forrestal a apărut în Constanţa?”, ambasada Rusiei de la Bucureşti îl compară pe Gabriel Leş cu un fost secretar american al Apărării (echivalentul ministrului Apărării), care ar fi devenit nebun pe baza unei presupuse ameninţări sovietice. Forrestal, cu care e comparat Leş, a murit aruncându-se de la fereastra unui spital de psihiatrie, strigând „vin ruşii!“, potrivit Ambasadei Rusiei.
Diagnosticul oficial referitor la starea lui Forrestal a fost însă „nervozitate şi epuizare fizică“, cu puţin timp înainte de moartea sa din 1949. „Povestea primului ministru al apărării americane, James Forrestal, care a fost cunoscut ca un muncitor neobosit în timpul vieţii sale şi ca a făcut multe pentru a mobiliza potenţialul militar şi economic american în timpul celui de-al doilea război mondial, vine imediat în memoria unui cititor experimentat. El a părăsit voluntar viaţa în mai 1949, aruncându-se pe fereastra unui spital de psihiatrie, potrivit conturilor martorilor oculari, strigând că „vin ruşii!”. Până la sfârşitul vieţii sale, J.Forrestal, în opinia medicilor şi a celor din jurul său, a devenit nebun pe baza unei presupuse ameninţări sovietice (…) Acum recitiţi cuvintele lui Gabriel Leş şi întrebaţi-vă. Într-adevăr spiritul rebel al lui James Forrestal l-a invadat? Dacă pur şi simplu nu-l dă odihnă laurii acestui faimos în timpul său rusofob şi «luptător împotrivă pericolului rusesc», atunci ne-am dori să atragem atenţia asupra faptului că în ziua de azi dânsul este aproape uitat chiar şi la el acasă, iar moştenitorii săi politici şi spirituali încă răspândesc mituri şi povesti de groază despre Rusia agresivă, acum sub hashtăgurile modernizate de „război hibrid”, „comunicare strategică” şi etc.“, se arată în mesajul Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Reprezentanţii Moscovei sugerează ca analiza bugetelor militare să fie făcute de „experţi militari adevăraţi“ şi recomandă tuturor să nu mai critice Rusia pentru „superpregătiri militare“ pentru că ar fi făcute pe propriul teritoriu. „Atrage atenţia deosebită o afirmaţie cheie, dar de fapt falsă (premisă), care o face pe întreaga structură şi concluzii să par foarte controversate, dacă nu chiar absurde. Bucureşti-ul, chipurile, este centrul de luare deciziilor al NATO, care, după cum ştiţi, sunt luate într-un loc complet diferit şi în interesul unui stat complet diferit, anume – patria lui James Forrestal. Privit în ansamblu: «Vin ruşii!…». Dar oare merită urmărit exemplul lui James Forrestal???”, se mai arată în mesaj.

1 COMENTARIU

  1. desi acest Les este EDITAT are totusi putina intuitie privind actiunile rusiei in estul europei .
    Nici odata dar nici odata conducatorii musclilor nu au stat in banca lor ,tinzand pentru noi cuceriri sau recuceriri.Mentalitate de colhoznic alimentat cu spirt fabricat di sfecla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.