Acasă Actualitate ANAF a actualizat ghidul pentru declararea veniturilor din arendă

ANAF a actualizat ghidul pentru declararea veniturilor din arendă

DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a actualizat ghidul pentru cei care obțin venituri din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal. Conform Fiscului, aceastã categorie de contribuabili poate gãsi informații deosebit de utile privind obligațiile fiscale referitoare la declararea, impozitarea și plata contribuțiilor datorate pentru veniturile obținute din arendarea bunurilor agricole aflate în patrimoniul personal.

Conform ghidului:

  • Calculul, reținerea și plata impozitului aferent veniturilor din arendă intră în sarcina arendașului.
  •  Impozitul pe veniturile din arendă se calculează, la fiecare plată a arendei, prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului net.
  • Venitul net din arendă se stabilește la fiecare plată prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.
  • Impozitul astfel calculat se reține și se plătește la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut.
     OBLIGAȚII DECLARATIVE
    – Arendașii au obligatia sa completeze și să depună, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-au plătit veniturile formularul 112.
    – Impozitul aferent veniturilor din arendă, calculat, reținut și plătit de către arendaș este impozit final, respectiv arendatorii nu au alte obligații declarative în legătură cu impozitul aferent veniturilor obținute din arendarea bunurilor agricole

Ghidul poate fi consultat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.