Acasă Social ANOFM: pentru acordarea sumei de 2250 de lei la angajarea unui proaspăt...

ANOFM: pentru acordarea sumei de 2250 de lei la angajarea unui proaspăt absolvent nu e necesar ca acesta să fie înregistrat în prealabil la AJOFM

DISTRIBUIȚI

Pe piața muncii din România, încă de la începutul anilor 90, Guvernul a acordat stimulente angajatorilor care încadrau absolvenți. Pentru că pe site-urile AJOFM-urilor din țară există două abordări: una în care absolventul trebuie să fie înregistrat în prealabil la AJOFM ca șomer neindemnizat, de exemplu la AJOFM BRAȘOV   și una în care nu există această obligație, de exemplu la AOFM București, am întrebat Biroul de presă al ANOFM ce prevede legislația.

Vă prezentăm răspunsul primit de la ANOFM:

„Potrivit art.80, alin (1) din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 2.250 lei. De asemenea, potrivit art. 80, alin (2) angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, o sumă în cuantum de 2.250 lei pe o perioadă de 18 luni. Angajatorii au obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu ale absolvenților încadrați cel puţin 18 luni de la data încheierii (art.83 alin.(1) din Legea nr.76/2002).

Potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, pentru absolvenții angajați conform art. 80 din lege nu este menţionată obligația înregistrării în evidențele agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă sau a Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București în raza căruia își au domiciliu, respectiv reședința.

Precizăm totodată că Agenția Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă implementează proiecte finanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, care au rolul de a crește gradul de ocupare a persoanelor inactive și a șomerilor înregistrați în baza de date a agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Astfel, în cazul convențiilor încheiate în cadrul unor proiecte finanțate din Fondul Social European există stipulată prin Ghidul solicitantului, elaborat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condiţia ca toate persoanele incluse în grupul ţintă să fie înregistrate, în prealabil, în evidențele ANOFM.

Serviciul Comunicare și Secretariatul Consiliului de Administrație”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.