Acasă Actualitate Anchetat de DNA, avocatul Sorinei Pintea, fostul ei consilier din MS, găsit...

Anchetat de DNA, avocatul Sorinei Pintea, fostul ei consilier din MS, găsit și în incompatibilitate de ANI

DISTRIBUIȚI

DNA a deschis un dosar vara trecută pentru a investiga modalitatea prin care agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, care trebuia să apere interesele României în procesul deschis de fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a schimbat apărarea decisă de agentul de dinaintea lui, în favoarea fostului șef al PSD. Viorel Mocanu este avocatul ales de Sorina Pintea să o reprezinte și a fost consilierul său pe vremea în care a fost ministrul Sănătății. În urmă cu un an Dăncilă a schimbat agentul guvernamental pentru CEDO, absolventă de Sorbona, cu Viorel Mocanu, consilierul lui Pintea, absolvent de Constanța. DETALII AICI.

Astăzi, după încheierea procedurilor, Agenția Națională de Integritate a anunțat că a constatat faptul că MOCANU VIOREL, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 aprilie – 15 iulie 2019, întrucât a exercitat simultan funcția de secretar de stat – Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul M.A.E. și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A.

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu: (…) f) funcția de manager sau membru al consiliilor de administrație ale regiilor autonome, companiilor și societăților naționale. […]”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. MOCANU VIOREL a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.”, se arată în comunicatul ANI.

1 COMENTARIU

  1. ANI a constatat dar mafiotul o duce excelent!!!Viorel Mocanu stie prea bine ca Legea in Romania este fara valoare,fara urmare,este doar un text !!! Lantul mafiotilor este o increngatura favorabila ,benifica psd -distilor,hotilor!!Paharul se tot umle,nedreptatile se tot acumuleaza,dar cand se vor revarsa sa vedem ce scuze se vor prezenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.