Acasă Actualitate Angajații Primăriei Sectorului 5 sunt neinstruiți și nepregătiți în caz de incendiu

Angajații Primăriei Sectorului 5 sunt neinstruiți și nepregătiți în caz de incendiu

DISTRIBUIȚI

Marți a avut loc o simulare de incendiu la Primăria Sectorului 5 din dispoziţia Primarului, Cristian Popescu Piedone. Edilul a vrut să verifice cât de repede se evacuează clădirea în care funcţionează Primăria şi dacă angajaţii ştiu ce au de făcut în astfel de situaţii.

Deşi clădirea are autorizaţie şi aviz ISU, ultimul plan de intervenţie în caz de incendiu pentru spaţiul în care Primăria Sectorului 5 îşi desfăşoară activitatea a fost elaborat în 27 august 2019.

Clădirea a fost evacuată complet după aproximativ 9 minute, timp în care unii angajaţi nu ştiau ce au de făcut, iar alţii îşi strângeau lucrurile, nerespectând măsurile ce se impun în cazul unei astfel de situaţii. Mai mult, unele persoane nici măcar nu au părăsit biroul, până când Primarul Sectorului 5 şi directorul Poliţiei Locale Sector 5 nu le-au solicitat personal acest lucru.

Odată cu reluarea cursurilor în şcoli, vor fi făcute astfel simulări de incendiu şi în instituţiile de învăţământ. Primarul, Cristian Popescu Piedone a dispus ca un angajat al Poliţiei Locale să fie cel care va declanşa alarmele de incendiu, la câte 3-4 şcoli într-o singură zi. Acest lucru se va întâmpla o dată la 30 de zile, fără ca reprezentanţii instituţiilor de învăţământ să fie anunţaţi în prealabil.

„Este foarte important ca elevii să fie instruiţi şi să ştie ce au de făcut în caz de incendiu. Acesta este motivul pentru care vom face astfel de exerciţii o dată pe lună. Cadrele didactice sunt cele care le vor explica copiilor ce au de făcut, care sunt ieşirile de urgenţă. Elevii trebuie să ştie cum să reacţioneze în caz de incendiu aşa cum învaţă să meargă pe bicicletă. Dacă se vor face aceste simulări în mod constant, evacuarea va fi făcută rapid şi în siguranţă.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

În perioada următoare, Consiliul Local al Sectorului 5 va face toate demersurile pentru ca şcolile să obţină avizele de securitate la incendiu. Investiţiile în acest sens reprezintă prioritatea zero pentru actuala conducere. La această data s-a demarat procedura de întocmire a caietului de sarcini pentru atribuirea serviciilor de proiectare privind elaborarea documentaţiei în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru mai multe obiective de investiţii, mai exact un număr de 11 corpuri ce aparţin instituţiilor de învăţământ.

Astfel de simulări se vor face şi în cazul altor clădiri ce se află în administraţia Primăriei Sectorului 5.

1 COMENTARIU

  1. Si profesori sunt experti in evacuare? Pe ei cine ii instruieste? Mai intai instruiesti ca lumea si apoi faci exercitii… Doamne ce incompetenti ne conduc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.