DISTRIBUIȚI
petru avram

Jurnaliștii de la Recorder au prezentat recent cazul angajării pe pile de la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad unde director este cumătrul lui Costel Alexe, Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi. Acesta se recomandă subordonaţilor ca „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”.
În luna noiembrie 2019 am publicat în ziarul Curentul un articol în care arătam că la conducerea ABA PRUT BÂRLAD a fost numit Petru Avram, cumătrul ministrului Mediului, Costel Alexe, deși avea calitatea de suspect în fața procurorilor DNA – S.T.Iași.
După ce am publicat articolul, Petru Avram fără a trimite vreun drept la replică ziarului, m-a atacat pe Facebook în fel și chip, în încercarea de a convinge că el nu are niciun dosar la DNA.
Astăzi publicăm răspunsul oficial al DNA – ST IAȘI către Tribunalul Iași într-un dosar în care procurorul șef scrie negru pe alb că Petru Avram are calitatea de suspect în dosarul 15/P/2010. La fel au și jurista instituției, Pavel Mihaela-Demirela și Vasile Dianu, fost director tehnic dezvoltare investiții.

Avram, consilier judetean PNL si cumătrul lui Alexe, a mai fost sef la ABA Prut Barlad, calitate pentru care a si fost pus sub acuzare.

Dosarul vizează semnarea unor documente de recepție a unor investiții de gospodărire a apelor realizate în proportțe de 30% și încasate 100%, pentru care DNA Iași efectueaza cercetări de zece ani în dosarul nr.15/P/2010, asa cum rezulta din adresa Inspectiei Judiciare nr. 5776/IJ/1148/DIP/2017:
“In fapt, in esenta, activitatea infractionala cercetata consta in incalcarea atributiunilor de serviciu, in mod repetat, in perioada 2007 – 2014, de catre reprezentanti ai autoritatii contractante ABA Prut Barlad, atat cu ocazia atribuirii, cat si in cursul executarii unui numar mare de contracte de achizitie publica – 16 contracte de executie a unor lucrari de constructii atribuite SC COMBETON Iasi si 34 contracte de proiectare lucrari de constructii, atribuite SC AQUAPROIECT SRL Iasi, cu consecinta producerii unui prejudiciu total de aproximativ 10 milioane de euro autoritatii contractante si a obtinerii unor foloase patrimoniale societatilor comerciale carora le-au fost atribuite nelegal contractele si le-au fost efectuate plati pentru lucrari care, in realitate, nu fusesera executate sau fusesera executate necorespunzator.”
Citește despre cazul unui director din Apele Române care a câștigat definitiv procesul intentat instituției după ce a fost concediat abuziv de Petru Avram după ce a refuzat să semneze acte ilegale. Procedura disciplinară a durat 35 de minute de la constituirea comisiei și până la concediere. Directorul avea o vechime de 36 de ani în instituție.

4 COMENTARII

  1. De doua zile este liniste totala, in tot sistemul ” APELE ROMANE” odata cu vizitele DNA la A.B.A. PRUT IASI s! o liniste apasatoare la celelate A.B.A. – uri din tara!!Se incearca tot felul de presiuni tacite asupra salariatilor de la S.G.A. uri si A.B.A. -uri de catre clientela politica ! …” este bine sa fim linistiti, urmeaza destituiri de sefi dar si de salariati, odata cu reorganizarea …” A.N.A.R.!! Din directori greu pot fi gasiti, toti sunt plecati pe teren cu treburiurgente, nimeni din gastile politice , nu pot fi gasitei, se asteapta ceva !!! OARE CE ???

    • Poate verifică cineva și modul în care „animalul p…”, a intrat în anul 2012, pe „filiera Relu Fenechiu” la ABA Prut Bârlad. La bază era metalurgist și nu avea nicio legătură cu apele. Prin Târgul Ieșilor, umblă vorba că, era samsar de mașini cu volan pe dreapta, până să se oploșească șef de birou investiții la ABA, fără nicio pregătire și fără experiență, pentru asemenea funcție (la fel ca Simona Iancu). Trebuie verificate și lucrările pe care le-a derulat din această poziție, începând chiar cu 2012, iar „surprizele” nu se vor lăsa așteptate.

      • Relul fenechiul nu e Pușcăriașul No. 1 al PeNaLilor? …ăla care a primit 12 ani cu executare, pentru afaceri ilegale cu mafia libaneză a unui Baaklini? …iete, domn’e, ce mică e Lumea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.