„Agenția Naționalã de Integritate a constatat faptul cã JINGA VIOREL se aflã în stare de incompatibilitate, întrucât exercitã începând cu data de 15 decembrie 2006, funcția de șef Secție Urologie II în cadrul Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” București şi, ulterior, pe cea de director medical în cadrul Spitalului, simultan cu funcția de administrator și calitatea de asociat unic în cadrul S.C. ONIX MEDICA S.R.L.”, se arată într-un comunicat al ANI.
„Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, urmãtoarele prevederi ale Legii nr. 95/2006 (în forma în vigoare pânã la data de 31.08.2015)
· art. 183, alin. (1) şi alin. (9) din Legea nr. 95/2006, potrivit cãruia „În cadrul spitalelor publice se organizeazã şi funcţioneazã un comitet director, format din […] directorul medical […] „Dispoziţiile art.180 alin. (1) lit. b) […] referitoare la incompatibilitãţi […] se aplicã şi persoanelor care ocupã funcţii specifice comitetului director.”
· art. 184, alin. (1) și alin. (12) din Legea nr. 95/2006, potrivit cãruia „Secţiile […] spitalului public sunt conduse de un şef de secţie […]; Dispoziţiile art.180 alin. (1) lit. b), […] referitoare la incompatibilitãţi […] sub sancţiunea rezilierii contractului de administrare, se aplicã şi şefilor de secţie […].”
· art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit cãruia „Funcţia de manager persoanã fizicã este incompatibilã cu […] exercitarea oricãrei activitãţi sau oricãrei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate.”
Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. JINGA VIOREL a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã si se sancţioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãtii, functiei sau activitãtii respective […]”.
„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agentia Nationalã de Integritate îsi exercitã atributiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidentialitãții, impartialitãții, independentei operaţionale, celeritãții, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare.”