Acasă Actualitate Antenele condamnate să plătească pentru denigrare peste 1 milion de euro

Antenele condamnate să plătească pentru denigrare peste 1 milion de euro

DISTRIBUIȚI

Trustul Intact, condus de familia lui Dan Voiculescu, va trebui să plătească RCS&RDS peste un milion de euro „despăgubiri pentru prejudiciul moral”, în urma unei campanii de denigrare din anii 2011 şi 2012. Asta după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis apelul formulat de societatea de cablu. Decizia nu este definitivă.

Mai mult, posturile Antena 1 şi Antena 3 sunt obligate ca timp de o lună să difuzeze decizia instanţei sub formă de ştire şi de croll cursiv, la interval de o oră, în cadrul emisiunilor de ştiri, potrivit paginademedia.ro

Potrivit minutei sentinţei, judecătorii au admis apelul şi au constatat „caracterul ilicit al campaniilor de denigrare desfăşurate de intimatele pârâte împotriva apelantei în anul 2011 şi în perioada aprilie – mai 2012. Obligă intimatele pârâte în solidar la plata către apelanta reclamantă a sumei de 5.000.000 lei reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral”.

De asemenea, instanţa a obligat „intimatele pârâte să difuzeze dispozitivul hotărârii, de la data rămânerii irevocabile, timp de o lună, pe posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3, sub formă de ştire şi de croll cursiv, difuzat la interval de o oră, în cadrul emisiunilor de ştiri. Obligă intimatele pârâte să publice pe propria cheltuială şi în integralitate dispozitivul hotărârii, de la data rămânerii irevocabile timp de o lună, o dată pe săptămână, într-un cotidian de largă circulaţie. Obligă intimatele pârâte în solidar la plata către apelanta reclamantă a sumei de 81.241 lei cheltuieli de judecată aferente la judecata în fond şi în apel. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, se mai arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Motivul procesului a fost campania de denigrare lansată de Antena 1 şi Antena 3 după ce posturile grupului au fost scoase de pe platforma DTH, Digi.

Procesul dintre RCS şi mai multe entităţi ale grupului Intact a început în noiembrie 2012, însă după procesul pe fond societatea de cablu nu a avut câştig de cauză. „Respinge acţiunea, astfel cum a fost precizată, formulată de reclamantă împotriva pârâtelor SC Antena TV Group SA, SC Antena 3 SA şi SC Global Media Solutions SA (fostă SC Intact Media Group SA) ca neîntemeiată”, a decis Tribunalul Bucureşti după un an de proces.

Decizia nu a fost definitivă, motiv pentru care a fost atacată de către RCS&RDS, ajungându-se astfel la Curtea de Apel Bucureşti.

Campanie de denigrare împotriva RCS

Pe 20 aprilie 2012, posturile TV ale Intact au fost scoase din reţeaua Digi din motive financiare. Antena Group ar fi cerut 7 milioane de euro pe an pentru difuzarea posturilor prin reţeaua DTH. Sumă pe care RCS nu a acceptat-o.

În aceeaşi zi, Antena 1 şi Antena 3 au început o campanie puternică împotriva RCS, cu mesaje difuzate pe croll, în timpul programelor, cu ştiri şi cu intervenţii în direct ale Sandrei Stoicescu şi Mihai Gâdea, directorul Antenei 3. Mihai Gâdea şi Sandra Stoicescu au catalogat drept „abuzivă” decizia RCS de a scoate posturile Antenei de pe platforma Digi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.