Home Actualitate Antrenorul care a violat de 27 de ori 7 fetițe, trimis în...

Antrenorul care a violat de 27 de ori 7 fetițe, trimis în judecată. Riscă 116 ani de închisoare

DISTRIBUIŢI

Antrenorul de handbal de la un club privat, Țibru Ion, care a violat pe mai multe fetițe, în cantonament la Predeal și Constinești, dar și acasă la el a fost trimis în judecată. Acesta riscă peste o sută de ani de închisoare, unele dintre infracțiuni fiind comise după intrarea Noului Cod Penal în vigoare. Pedeapsa pentru violul unui copil cu vârsta de până în 16 ani este de până la 12 ani iar în urma contopirii și a adunării a unei treimi din totalul celorlalte pedepse, acesta ar putea primi 116 de închisoare. Având în vedere că are peste 65 de ani acesta nu va executa decât 30 de ani chiar dacă s-ar pronunța pedeapsa cu închisoarea pe viață. Violurile au avut loc pe durata a doi ani.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ȚIBRU ION.

În sarcina acestuia s-a reţinut săvârşirea a 27 de infracțiuni de viol și 3 infracțiuni de corupere sexuală a minorilor, față de 7 victime minore, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani.

În rechizitoriul întocmit, procurorul a reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul ȚIBRU ION, în prezent în vârstă de 65 de ani, în calitate de antrenor al unei echipe de handbal feminin pe care acesta a organizat-o, începând cu anul 2010, în cadrul unui club sportiv din mun. București, a dobândit, de-a lungul timpului, autoritate și influență asupra mai multor componente ale echipei, minore cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani (persoane vulnerabile atât prin prisma vârstei cât și prin prisma situațiilor personale și familiale).

În acest context, în perioada iulie 2013-iunie 2015, profitând de împrejurările create în cadrul cantonamentelor pe care acesta le-a organizat – Costinești, iulie 2013 și iulie 2014; Predeal, decembrie 2014 – sau invitând minorele la locuința sa din București, sub diverse pretexte (în special, acela de a merge împreună la diverse școli pentru a împărți pliante pentru promovarea echipei de handbal), prin constrângere (de cele mai multe ori morală dar și fizică), a întreținut raporturi sexuale sau a realizat alte acte de penetrare vaginală asupra acestora. O parte din aceste agresiuni au fost comise asupra unor minore în prezența altora.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.