Acasă Actualitate Arafat este șeful DSU și președintele Fundației pentru SMURD, încălcând legea

Arafat este șeful DSU și președintele Fundației pentru SMURD, încălcând legea

DISTRIBUIȚI

Raed Arafat este secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă dar și președinte al Consiliului Director al „Fundației pentru SMURD”, după cum reiese din declarația de interese a acestuia depusă în iunie 2015.
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă are în subordine: Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI (numai pentru operaţiuni de gestionare a situaţiilor de urgenţă), Direcția Generală pentru Monitorizare, Control Operațional și Inspecția Activităţii Serviciilor de Ambulanţă şi UPU / CPU, Direcția Medicală (în coordonare), conform site-ului oficial.

Citind statutul Fundației aflăm că scopul acesteia este „să sprijine formarea unui sistem integrat de asistență medicală, tehnică de urgență și prim ajutor puternic prin parteneriate între instituțiile cum ar fi dar fără a se limita la MAI, respectiv IGSU și Unitatea specială de Aviație, Ministerul Sănătății Publice, Administrațiile Publice Locale.”
Tot din statut aflăm că acesta se completează cu prevederile OG 26/2000, cu privire la asociații și fundații.
Aici e aici. În respectiva Ordonanță de Guvern, emisă de premierul Mugur Isărescu apare prevederea, nemodificată până în prezent că : „Art.24 (4) Nu poate fi membru al consiliului director, iar dacă era, pierde aceasta calitate orice persoana care ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice, dacă asociaţia respectiva are ca scop sprijinirea activităţii acelei instituţii publice.” iar la articolul 29, de asemenea nemodificat până în prezent  că „(4) Dispoziţiile art. 22 şi 24 alin. (4) se aplica în mod corespunzător şi în ceea ce priveşte membrii consiliului director.” al fundațiilor.

Așadar, Arafat care ocupă o funcție de conducere în MAI, fiind chiar șeful DSU nu mai poate fi și Președintele Fundației pentru SMURD care are ca scop declarat sprijinirea acestui departament, conform legii.

La ce funcție va renunța Arafat? „Ghici ghicitoarea mea?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.