Acasă Actualitate Arafat: I-ați lăsa să vă opereze pe cei care spun „nu te...

Arafat: I-ați lăsa să vă opereze pe cei care spun „nu te vaccina!”?

DISTRIBUIȚI

Șeful Departamenului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, transmite românilor că nu ar trebui să aibă deloc încredere în cei care îi îndeamnă pe alții să nu se vaccineze împotriva COVID și le propune un „exerciţiu de imaginaţie” în privința celor care „nu au nimic cu medicina”, dar dau sfaturi antivaccinare.
„Poate că nu prezentăm încredere noi, cei care le spunem să se vaccineze, dar prezintă încredere cei care le spun să nu se vaccineze? Am cerut un exerciţiu de imaginaţie: aceste doamne, domnişoare, domni care ies şi spun nu te vaccina şi care nu au nimic cu medicina, imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg cu bisturiul în mână şi voi pe masa de operaţie. I-aţi lăsa să vă opereze? Nu cred. I-aţi lăsa să opereze copilul dumneavoastră? Nu cred. Şi atunci de ce îi lăsaţi să vă propună soluţii despre vaccinare?”, a spus Raed Arafat, vineri seară, la TVR.
Șeful DSU a mai spus că „acești oameni au indus populația în eroare”, iar aici nu se pune problema de libertatea de exprimare. „Aici nu e vorba de libera exprimare, aici e vorba, clar, de a veni cu informaţii false şi de a le răspândi în cunoştinţă de cauză, în final. S-ar putea să ne trezim că unii dintre ei sunt chiar şi vaccinaţi, dar vin şi îţi spun să nu te vaccinezi”, a mai spus Arafat. Raed Arafat a subliniat că sfatul medicului trebuie să primeze și că medicii vor continua, la fel cum au făcut şi până acum, să îi îngrijească pe pacienţi. România a vaccinat în total, de la începutul campaniei de vaccinare, doar 5.926.645 de persoane, dintre care 5.635.246 cu schema completă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.