Home Actualitate Arafat iar vrea modificarea cadrului legislativ privind situațiile de urgență

Arafat iar vrea modificarea cadrului legislativ privind situațiile de urgență

DISTRIBUIŢI

Astăzi, 28 decembrie 2023, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a convocat o şedinţă de lucru, în sistem de videoconferinţă, cu participarea, la sediul MAI, a inspectorului general al IGSU, dl. general Dan-Paul Iamandi, a primului-adjunct al acestuia, dl. colonel Constantin Florea, a şefului Direcţiei Generale pentru Protecţie Civilă, dl. general de brigadă Marius Dogeanu şi a şefului Direcţiei Suport Decizional, dl. colonel Ionuţ Amzu, iar la nivel judeţean, a prefectului/înlocuitorului legal, a inspectorului şef şi a şefilor structurilor de prevenire de la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Judeţene / Bucureşti-Ilfov.

Şedinţa a avut ca scop prezentarea unor aspecte legate de activitatea de inspecţie la obiectivul la care a avut loc tragicul eveniment din data de 26 decembrie 2023, din localitatea Tohani, judeţul Prahova, ocazie cu care şeful DSU a cerut ca personalul care efectuează activităţi de control să manifeste toleranţă zero şi exigenţă în aplicarea sancţiunilor contravenţionale faţă de abaterile care pun viaţa oamenilor în pericol.

Totodată, inspectorul general al IGSU a solicitat intensificarea controalelor pe linia siguranţei la incendiu la toate categoriile de agenţi economici, dar şi verificări la operatorii care, în următoarea perioadă, vor desfăşura activităţi unde se preconizează un aflux mare de persoane.

Pe de altă parte, şeful DSU a solicitat o analiză obiectivă a cadrului legislativ incident activităţii de prevenire a situaţiilor de urgenţă, urmând ca propunerile să fie transpuse într-un proiect de act normativ care să amendeze legislaţia în vigoare.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.