Home Actualitate Arafat spune ca nava -Karine A- are legatura si cu Romania

Arafat spune ca nava -Karine A- are legatura si cu Romania

DISTRIBUIŢI

Scandalul iscat intre Autoritatea Palestiniana si statul evreu, in urma interceptarii de catre Politia israeliana a unei nave la bordul careia se aflau peste 50 tone de armament destinat palestinienilor, loveste si Romania. Astfel, intr-un interviu acordat, sambata, televiziunii egiptene, Yasser Arafat a declarat ca nava -Karine A-, la bordul careia israelienii au gasit armele, a fost folosita, in ultimii ani, de o companie israeliana care importa materiale de constructii din Romania. Stirea a fost preluata de agentia AFP si retransmisa in lumea intreaga.

Autoritatile romane nu au luat pana in prezent nici un fel de pozitie. Purtatorul de cuvant al Ministerului Transporturilor, Manuela Dumitru, ne-a spus ca nu are -nimic de declarat-. Potrivit aceleiasi surse, Ministerul Transporturilor se ocupa mai mult de mentinerea in functiune a Canalului Dunare – Marea Neagra sau de situatia drumurilor nationale si nu poate detine informatii in legatura cu afirmatiile liderului palestinian, Yasser Arafat.

Din verificarile efectuate la Capitania Portului Constanta a rezultat ca nava -Karine A- nu a acostat, de la inceputul anului 2000 si pana in prezent, niciodata in danele portului. Lipsa unei inregistrari nu inseamna insa ca nava nu a ancorat niciodata la Constanta, pentru ca numele unui vapor poate fi schimbat extrem de usor in cazul in care este inregistrat in Panama de exemplu.

-Daca nu apare cu acest nume nu inseamna ca nu a trecut pe aici. O nava inregistrata in Panama de exemplu isi poate schimba numele la cateva zile, asa ca acesta nu are prea mare importanta-, a declarat unul dintre ofiterii Capitaniei Portului Constanta.

Israelul afirma ca cele 50 tone de arme, aflate la bordul cargoului -Karine A-, capturat pe 3 ianuarie, veneau din Iran si erau destinate Autoritatii Palestiniene.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.