Acasă Actualitate Armele mortale confiscate de poliție la Țăndărei sunt cele înapoiate de justiție...

Armele mortale confiscate de poliție la Țăndărei sunt cele înapoiate de justiție traficanților de copii scăpați de închisoare prin prescripție

DISTRIBUIȚI

O știre comunicată de Poliția Română aducea satisfacție zilele trecute populației: „Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări pe raza orașului Țăndărei la persoanele fizice deținătoare de arme, în cadrul activităților fiind ridicate 11 arme letale.”

Conform unei anchete făcute de jurnaliștii de la Deutsche Welle armele confiscate sunt „aceleași puști de asalt AK-47 pe care polițiștii și jandarmii le-au confiscat în urmă cu zece ani și care au fost returnate la finalul acelui proces” încetat pentru toți inculpații, pe motiv că faptele pur și simplu s-au prescris.
„În urmă cu un an, într-o discuție cu un reporter al cotidianului britanic The Telegraph, Petre Traian Drăgușin, tovarășul de nădejde al liderului comunității, Radu Constantin, zis Titi Aghiotantul, spunea că pentru fiecare armă confiscată atunci ar exista documente justificative și permis de deținere. Și promitea că fiecare fost inculpat se va întoarce împotriva statului român pentru cei nouă ani de procese.”, scrie dw.com.

„Justiția” din România respectiv onorabilii judecători ai Tribunalului și Curții de Apel Mures i-au lăsat să scape în februarie 2019, pe toți inculpații, și le-au returnat armele și celelalte bunuri confiscate.

„Interlopii din Ţăndărei traficau copii în Marea Britanie, unde erau folosiţi la cerşetorie, furturi, prostituție. Sute de minori. Peste un deceniu jumate. Hoarda din Țăndărei a obținut cam 20 de milioane de euro cu biznizul asta până s-a sesizat poliția din Anglia. Le-a trebuit și lor un deceniu, dar în final treaba a explodat și până la urma justiția britanica a condamnat 120 de traficanţi. În România, niciunul dintre cei 25 de interlopi arestaţi şi puşi sub acuzare în 2010 n-a făcut mai mult de câteva luni de bulău, după care au fost cu toții eliberați și li s-au dat și armele înapoi, cu scuze pentru deranj. Am uitat să precizez că zecile de milioane de euro, precum și armele aparțin șefilor de clan din Țăndărei.
Deși, legal, nimeni nu are dreptul în România să dețină o armă de război în casă, desigur în afară de securiști și interlopii, după cum se vede. Ei sunt cei care conduc și controlează totul în tara asta, ca atare ei au armele și banii. Toți banii.”, explică și jurnalistul  George Roncea care a investigat în 2010 pentru ziarul CURENTUL cazul de la Țăndărei.

Ziarul Curentul a relatat în 2010 despre cazul romului care și-a traficat propria fiică, I. S., condamnat în 2008, de justiția britanică la doi ani de închisoare, după ce a permis ca fata lui de numai 13 ani să fie cerșetoare pe străzile engleze. În decembrie 2007, E. a fost trimisă la cerșit pe Camp Road din orașul Farnborough, cărând mereu după ea un teanc de reviste „Big Issue“, deși acestea erau vechi. După cinci săptămâni, în ianuarie 2008, după o uriașă operațiune a poliției din Slough, care a vizat căutarea copiilor români victime ale traficului de persoane, E. a fost salvată și plasată în grija asistenților sociali britanici. La procesul tatălui său de la tribunalul Reading Crown, jurații au decis că acesta, în vârstă de 45 de ani, a permis ca fiica sa să fie exploatată, privată de hrană și forțată să cerșească pe stradă iarna, în haine prea subțiri pentru temperaturile extrem de scăzute, timp de zece ore pe zi. El a fost condamnat în octombrie 2008 la patru ani de închisoare, pedeapsa reducându-i-se la jumătate pentru bună purtare. De asemenea, și cel care a transportat-o pe E. de la București în Anglia, Vasile Busuioc, vărul în vârstă de 22 de ani, a fost și el găsit vinovat de trafic de persoane. Ceilalți doi veri ai lui I., Marin Vasile, în vârstă de 34 de ani, și Stoica, în vârstă de 36 de ani, au fost condamnați pentru că au exploatat-o pe E., conducând-o prin orașele din împrejurimile localității Slough. După ispășirea pedepsei, I. a fost expulzat din Marea Britanie în februarie 2010, la bordul unui avion, cu un bilet plătit de statul britanic. E. îl aștepta în România, împreună cu restul familiei. Ea fusese de asemenea adusă din Marea Britanie în decembrie 2008, la două luni după ce tatăl său și-a început executarea pedepsei. L., mama fetei, a afirmat în permanență că fata nu a fost exploatată, susținând doar că au trimis-o în vacanță pentru patru luni la rude în Marea Britanie.

Un polițist britanic care a acceptat să discute cu jurnaliștii de la Daily Mail în 2010 a fost infiltrat în clanurile romilor din Țăndărei și a precizat că traficul de copii a ajuns să fie atât de sofisticat, încât familia care vinde copilul și traficanții care îl preiau semnează contracte.
„Este o înțelegere formală, ca în afaceri. Traficantul plătește 20.000 de lire sterline pentru fiecare copil, pentru că va câștiga de pe urma lui sume uriașe de bani. El aranjează ca minorul să meargă într-o «vacanță» cu rudele în Anglia. După ce sunt aduși acolo, minorii sunt ținuți în casele traficanților din Slough, Londra, Manchester și alte orașe mari. Unii copii primesc nume sau certificate de naștere false. Mulți sunt mutați frecvent, sub mai multe identități, pentru a putea cere mai multe ajutoare sociale. Banii pe care îi face fiecare copil sunt trimiși în Țăndărei prin transfer bancar, prin Western Union sau MoneyGram“, a declarat polițistul sub acoperire. „Daily Mail“ spunea în 2010 că în Țăndărei se înalță palate de milioane de lire sterline, apar BMW-uri și Land Rovers și că minorii sunt traficați în continuare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.