Acasă Actualitate Articolul din -The Guardian- calificat drept o minciuna grosolana

Articolul din -The Guardian- calificat drept o minciuna grosolana

DISTRIBUIȚI

– Articolul despre copiii vanduti din Romania este acuzat si de Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului, considerandu-l lipsit de profesionalism, cu informatii neverificate si lipsit de dovezi concrete.

Cotidianul britanic -The Guardian- a afirmat, in editia sa de miercuri, ca o comisie guvernamentala romana a descoperit mai multe cazuri in care profitul pe filiera adoptiilor ilegale din Romania a ajuns la bande aflate in legatura cu organizatii teroriste, numarul total al copiilor disparuti fiind de aproximativ 500. Conform cotidianului in speta, o comisie guvernamentala romana pentru combaterea coruptiei in adoptiile internationale a gasit mai multe cazuri in care astfel de adoptii ilegale au alimentat bande aflate in legatura cu organizatii teroriste, scrie corespondentul -The Guardian- la Bucuresti. In urma acestui articol, reactia autoritatilor romane au fost prompte si dure, ziarul britanic fiind acuzat atat de tentativa de discreditare a vizitei lui Nastase in Anglia, cat si de lipsa de profesionalism.

Corespondenta de la trimisul nostru in SUA, Laura Andresan

Serban Mihailescu: -Este o minciuna grosolana !-

Scandalul copiilor vanduti din Romania, declansat de cotidianul britanic, este considerat, de catre reprezentantii Executivului aflati in SUA, ca fiind -o minciuna grosolana. Se incearca o discreditare chiar inaintea vizitei premierului in Anglia-, declara, miercuri seara, Serban Mihailescu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului. Acelasi ministru, a precizat ca nu exista nici o comisie guvernamentala romana care sa se ocupe de aceasta problema si ca autoritatea care verifica astfel de cazuri este politia.


Articolul din -The Guardian-, demontat si de Autoritatea pentru Protectia Copilului

-Articolul face referire la o serie de fenomene – coruptie, trafic de copii, prostitutie infantila, sclavie – care tin de sfera de activitate a unor organisme guvernamentale specializate, dar care nu au fost verificate si aprobate si nu exista dovezi concrete privind astfel de abuzuri ale caror victime sunt copiii din Romania-, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului (ANPC). Potrivit oficialilor Autoritatii, acuzele la adresa autoritatilor romane pentru protectia copilului apar in momentul derularii unui -real si profund- proces de reforma a acestui sistem, rezultatele masurilor luate fiind deja vizibile si apreciate in tara si in strainatate.

-Recentul raport al baroanei Emma Nicholson si raportul pentru Romania al Parlamentului European (…) afirma fara echivoc progresele majore realizate de Romania in domeniul protectiei copilului si sprijinul partenerilor europeni pentru programul de reforma al actualului Guvern, inclusiv decizia stoparii procedurilor adoptiilor internationale din Romania-, se precizeaza in comunicat.

ANPC aminteste si faptul ca Guvernul Romaniei a decis revizuirea sistemului adoptiilor internationale, pentru a incuraja gasirea unor parinti romani pentru copiii institutionalizati si pentru ca adoptiile sa vizeze in primul rand interesul superior al copilului. -Prin acest efort legislativ dorim sa eliminam definitiv potentialul de coruptie care a existat in vechiul sistem si care a fost criticat in diverse ocazii de partenerii nostri internationali-, mai precizeaza sursa citata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.