Acasă Actualitate Asfaltul proaspat turnat a lasat in urma adevarate cratere

Asfaltul proaspat turnat a lasat in urma adevarate cratere

DISTRIBUIȚI

Asfaltul proaspat turnat pe strada Oasului, din Cluj, s-a surpat pe cateva sute de metri, lasand in urma adevarate cratere. Edilii nu vad insa nici o gaura si spun ca totul este in regula. Reprezentantii firmei META recunosc insa aparitia gropilor si isi asuma responsabilitatea problemelor aparute. In urma licitatiilor organizate de Primarie, firma META a obtinut lucrari in valoare de 21 miliarde de lei.

Asfaltul proaspat turnat s-a prabusit

Locuitorii de pe strada Oasului par sa aiba parte numai de gropi, de noroaie si de inundatii, in timp ce conducerea municipalitatii se straduieste din rasputeri sa-i convinga ca nu au, de fapt, dreptate. Cu toate acestea, cele mai recente lucrari de intretinere contractate de Primarie pe strada Oasului au inceput sa cedeze inainte sa fie finalizate. Oamenii sunt din ce in ce mai nemultumiti, vazand ca strada lor arata in continuare -ca dupa bombardament-, si ameninta ca vor da in judecata Primaria, pentru a fi despagubiti pentru toate pagubele care le-au suferit din cauza gropilor.

-Nici nu au plecat bine utilajele de aici, ca au si aparut gropile. E o portiune destul de mare in care asfaltul s-a prabusit pur si simplu si nu ai cum sa ocolesti toate gropile-, reclama locuitorii de pe Oasului.

Reprezentantii Primariei nu recunosc insa nimic si sustin ca -denivelarile- existente se afla in zonele care nu au fost supuse inca lucrarilor de reparatie si ca totul este in regula.

-Vom repara pe cheltuiala noastra-

Pentru ca tabloul sa fie complet, reprezentantii firmei META, angajata de Primarie pentru a executa lucrarile de pe strada Oasului, recunosc aparitia gropilor si isi asuma responsabilitatea problemelor aparute. -Gropile au aparut pe o portiune de aproximativ 200 de metri, recunosc, dar le vom repara pe cheltuiala noastra, pentru ca strada este in garantie. Nu spun ca este numai vina noastra. Lucrarea este pe directia unei conducte de apa si exista posibilitatea ca acest lucru s-o fi afectat, desi nu am observat urme de infiltratii. Vom analiza si vom vedea ce putem face. Oricum, de reparat se repara fara ca noi sa pretindem vreun ban suplimentar din bugetul municipiului-, a declarat Ioan Petre, reprezentantul firmei META, precizand ca lucrarile de refacere vor fi finalizate pana pe 15 septembrie si vor costa societatea aproximativ 50 milioane de lei.


META a castigat licitatii de 21 miliarde de lei

Societatea META a obtinut, in urma licitatiilor organizate, in acest an, de Primaria clujeana, lucrari de realizare a covoarelor asfaltice, in valoare de 10 miliarde de lei, si lucrari de plombare cu lianti bituminosi, in valoare totala de 11 miliarde de lei, cea mai mare fiind lucrarea de pe strada Oasului. De asemenea, sunt in curs de semnare mai multe contracte de intretinere a strazilor de catre societatea META.

Andrei Barbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.