Acasă Actualitate Asistentă șefă ucisă în spital la doar două zile după ce a...

Asistentă șefă ucisă în spital la doar două zile după ce a câștigat concursul de director de îngrijiri medicale

DISTRIBUIȚI

O asistentă medicală din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a fost ucisă chiar în incinta unității medicale.
Atacatorul a fost chiar soțul femeii care într-o criză de gelozie i-a tăiat gâtul femeii de 49 de ani. Decesul a fost declarat după ce femeia a fost resuscitată timp de o oră.
Conform surselor noastre victima era directoare de ingrijiri medicale în cadrul spitalului, se numea Anca Patriche și avea 49 de ani. Anca luase concursul de director de ingrijiri in urma cu doua zile, cu nota 9,98.
Asistenta se afla în divorț de soțul ei foarte gelos.

UPDATE: Procurorul Stelian Olteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, a declarat presei, vineri seara, că cercetările se fac pentru infracțiunea de omor. Acesta a precizat că asistenta de 49 de ani, care de vineri devenise director de îngrijiri în cadrul Spitalului de Urgență Piatra Neamț, fusese de mai multe ori bătută de soțul agresiv și luase decizia de a divorța, însă bărbatul nu era de acord.

„Soțul și-a agresat soția în timp ce era la spital, la Spitalul de Urgență Piatra Neamț, a agresat-o în birou, în timpul serviciului. Din câte am înțeles, potrivit declarațiilor martorilor audiați până la această oră, exista un conflict mai vechi. Pe fondul unor discuții mai vechi, unor conflicte mai vechi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul ar fi devenit agresiv. Agresiunile erau zilnice, motiv pentru care victima a intentat acțiune de divorț. În momentul în care soțul a aflat de acest lucru, victima a fost nevoită să părăsească domiciliul, să se mute în oraș într-o locuință închiriată. Soțul nu a făcut nimic altceva decât să o urmărească, să o hărțuiască, iar discuțiile probabile care au avut loc între ei (…), au dus la o atitudine violentă din partea acestuia”, a declarat Olteanu.

Procurorul a spus că, vineri, în jurul orei 15.30 criminalul a „pătruns în incinta Spitalului de Urgență Piatra Neamț, s-a dus direct la biroul soției sale, care nu își luase în primire noul birou și lucra încă în biroul de asistent șef al Secției Chirurgie, și fără niciun motiv, a scos un cuțit cu care a înjunghiat-o în zona capului și a gâtului.

„Lumea s-a alertat, fiind și pacienți, și personal medical. Individul a fost reținut la un moment dat de către agenții de pază, prezentat organelor de poliție, s-a încercat resuscitarea victimei aproximativ 40 de minute, dar după aproximativ o oră, victima a decedat. Cuțitul l-a avut asupra lui când a intrat în incinta Spitalului Județean. Intenția a fost foarte clară, de vreme ce a avut obiectul apt de a produce moartea asupra sa (cuțit de bucătărie cu lama de 40 de cm) și și-a dus la capăt ceea ce a gândit, rezultatul s-a produs, este foarte clar că intenția a fost clară de a ucide. (…) După comiterea faptei a ieșit pe hol și a încercat să plece liniștit fără niciun fel de alte activități care să ducă la ideea că a vrut să fugă sau să ascundă arma. Cuțitul a fost găsit la fața locului”, a mai spus Olteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.