Acasă Actualitate Iranul a recunoscut că a doborât din greșeală avionul ucrainean

Iranul a recunoscut că a doborât din greșeală avionul ucrainean

DISTRIBUIȚI

Într-o declarație citită la televiziunea de stat, Iranul a recunoscut că „o eroare umană” a făcut ca avionul ucrainean să fie doborât, după ce acesta a zburat prea aproape de un centru militar al Gărzii Revoluționare, notează BBC News. Iranul respinsese anterior sugestiile că una dintre rachetele sale a doborât miercuri avionul din apropierea capitalei, Teheran. Însă după ce SUA și Canada au prezentat oficial că Iranul a doborât avionul cu o rachetă, eventual accidental, Iranul a recunoscut eroarea.
„Victimele accidentelor cu avionul „au fost cele mai bune dintre noi”. (…) Armata era la cel mai înalt nivel de reacție. (…) Într-o astfel de situație din cauza erorii umane și într-un mod neintenționat, avionul a fost lovit”, spune anunțul citit la televiziunea de stat iraniană. Guvernul de la Teheran a cerut scuze pentru catastrofa provocată și a promis că responsabilii vor fi trași la răspundere.
Avionul Boeing al companiei Ukrainian International Airlines, care se îndrepta către Torornto, via KIEV, a fost doborât la câteva ore după ce Iranul a lansat 22 de rachete către două baze americane din Irak, ca ripostă la uciderea generalului Soleimani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.