Acasă Actualitate Asociatia Magistratilor denunta imixtiunea Guvernului in actul de justitie

Asociatia Magistratilor denunta imixtiunea Guvernului in actul de justitie

DISTRIBUIȚI

Consiliul Superior al Magistraturii a fost sesizat de catre Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) despre unele imixtiuni ale Ministerului Justitiei in actul de justitie, acuzind conducerea respectivei institutii ca a cerut instantelor informatii despre dosare aflate in curs de judecata.

AMR reclama -recente atingeri aduse de Ministerul Justitiei independentei actului de judecata-, exemplificand prin aceea ca -actuala conducere a Ministerului Justitiei a solicitat, prin adresa nr.88/DRMP/2002/21.02.2002, conducerii instantelor informatii cu privire la anumite dosare aflate in curs de judecata. Ele sint individualizate ca numar de dosar si persoana vizata, cu specificatia ca dosarul se afla in atentia Ministerului Justitiei, situatie care s-a cerut a fi adusa la cunostinta judecatorului investit cu judecarea cauzei-, se arata in comunicatul remis, ieri, presei de catre AMR.

?Än comunicat se precizeaza faptul ca actuala conducere a Tribunalului Bucuresti a cerut, in baza solicitarii Ministerului Justitiei, prin adresa nr.196/C/2002/24.02.2002, ca instantele sa comunice date referitoare la anumite dosare, facind referire la -patru dosare aflate pe rolul Sectiei a II-a penala a TB si respectiv trei dosare penale aflate pe rolul Sectiei a I-a Penala-.

De asemenea, in comunicat se face referire la o alta adresa emisa de presedintele Tribunalului Bucuresti, prin care s-a solicitat -de urgenta- sa i se comunice situatia -dosarelor de rezonanta-, cu incunostiintarea judecatorilor.

-Sfidind principii sacre enuntate in numele reformei, judecatorilor li s-au cerut date despre dosare precum si motivarea (distinct de incheierea de sedinta) masurilor luate la fiecare termen de judecata. De altfel, la nivelul unor instante bucurestene, pe coperta unor dosare se afla initialele DRZ (dosar de rezonanta), spre suprinderea judecatorilor-, se arata in comunicatul AMR, semnat de judecatorul Viorica Costiniu, presedintele asociatiei.

-Puterea executiva, prin ministrul Justitiei, recidiveaza in atitudinea de intimidare a judecatorilor care apartin unei alte puteri-, se arata in finalul comunicatului AMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.