Acasă Actualitate Atenție la ce transportați prin vamă când plecați cu avionul

Atenție la ce transportați prin vamă când plecați cu avionul

DISTRIBUIȚI

Ţigarete şi bijuterii în valoare de aprox. 630.000 lei confiscate de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători – Compartiment Călători

În data de 05 august 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Gr.I Otopeni Călători – Compartiment Călători – Direcţia Regională Vamală Bucureşti, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti – Otopeni, în urma unor controale specifice efectuate în vederea combaterii traficului cu produse din tutun, au reţinut în vederea confiscării de la o pasageră care circula pe ruta Otopeni – Luton, 10.000 ţigarete marca DUNHILL , bunuri nedeclarate şi sustrase de la controlul vamal, în valoare estimată de aproximativ 13.500 lei.

În data de 7 august 2023, aceeaşi inspectori vamali în baza analizei de risc, au selectat în vederea controlului vamal doua pasagere care călătoreau pe ruta Instanbul – Otopeni. Ca urmare a controlului asupra bagajelor au descoperit disimulate în diferite articole de îmbrăcăminte şi pungi cu alimente, bijuterii din metal galben în cantitate de brută de 3081, 67 grame şi bijuterii din metal alb în cantitate brută de 555,5 grame.

Valoarea bijuteriilor reţinute în vederea confiscării, este de aproximativ 614.000 lei.

Întrucât există suspiciuni că sunt întrunite elementele constitutive ale unor infracţiuni, cazurile au fost predate către instituţia competentă în vederea efectuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.