Acasă Actualitate Autoritatile, invaluite in penibil

Autoritatile, invaluite in penibil

DISTRIBUIȚI

Penibil, acesta este cuvantul care incepe sa caraterizeze comportamentul autoritatilor implicate in prinderea celor doi militari. In plus, declaratia unuia dintre ei vine sa confirme faptul ca MApN este incapabil sa faca deosebire intre un debil mental si un om sanatos, altfel neputandu-se explica cum de cei doi au fost incorporati.

-Nu era rau in unitate, dar am baut amandoi patru kilograme de vin si, dupa aceea, am decis sa dezertam-, a declarat presei Ion Vasile Magurean, precizand ca nu el a tras in victime.

Mandrii de captura lor, politistii i-au prezentat pe Ion Vasile Magurean si Mihai Cristian Baragan presei, la scurt timp dupa ce au fost dusi la unitatea de jandarmi din Dragasani.

Cum putina reclama nu strica, conferinta de presa ce a urmat evenimentului a fost organizata de secretarul de stat Toma Zaharia, prim-loctiitorul ministrului de interne, sosit de dimineata in zona, cu un elicopter. Marele sef de osti a declarat ca a fost insarcinat de ministrul de interne sa preia comanda dispozitivului care ii urmarea pe fugari. Modest asa cum ii sta bine unui general, Toma Zaharia a precizat ca meritul prinderii celor doi ii revine colonelului Lucian Pahontu, sef de Stat Major al Brigazii Mobile -Matei Basarab- a Capitalei.

Ca si cum ar fi fost vorba de prinderea unui grup de teroristi dementi si nu a doi nebuni, secretarul de stat a tinut sa remarce buna colaborare dintre Ministerul de Interne, MApN, autoritatile locale si populatia civila din Dragasani, care a furnizat informatii pentru prinderea dezertorilor.

Indemnul primului-ministru Adrian Nastase, de a fi folositi agentii sub acoperire, a fost luat in serios de MI si MApN, care au folosit militari imbracati in civil pentru a-merge pe teren pentru culegere de informati

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.